PSV verschalkt Valencia in laatste oefenduel, maar heeft ook blessurezorgen

PSV leeft met gemengde gevoelens toe naar de wedstrijd tegen Feyenoord. De laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Valencia werd met 2-1 gewonnen, maar er zijn door de blessures van Mauro Junior en Olivier Boscagli ook zorgen.

PSV
PSV
2 - 1
Valencia
Valencia

Het duel met Valencia was de laatste krachtmeting voor PSV voor de officieuze start van het seizoen tegen Feyenoord, om de Johan Cruijff Schaal. Dat duel wordt volgende week gespeeld. Daarom trad Bosz aan met zijn beoogde basiself, ook Noa Lang was erbij.

PSV begon vlammend en kwam al na twee minuten op voorsprong, nadat Jerdy Schouten een aanval opzette en de bal aan Malik Tillman gaf, die op zijn beurt Ismael Saibari voor de keeper van Valencia vrij wist te zetten: 1-0.

Verdedigend zal Bosz ook de puntjes op de i willen zetten na de wedstrijd tegen Valencia, omdat de Spanjaarden na zeventien minuten spelen wel erg gemakkelijk gelijk konden maken. Tillman dekte niet kort genoeg, waardoor de voorzet vanaf links bij Sergi Caños kwam en die verschalkte Walter Benítez met een hard schot in de verre hoek.

Hoewel de wedstrijd als vriendschappelijk werd aangemerkt, was dat het niet altijd. Zo kreeg Noa Lang het aan de stok met een speler van Valencia, die hem nagetrapt zou hebben. Zorgen waren er ook voor PSV, dat via Saibari al op 2-1 was gekomen, omdat zowel Mauro Junior (hamstring) en Olivier Boscagli (sleutelbeen) met blessures naar de kant moesten.

De tweede helft stond vooral in het teken van wisselen. Bij PSV kwamen Guus Til, Couhaib Driouech en Emmanuel van de Blaak in het veld, nadat in de eerste helft al Matteo Dams (voor Boscagli) en Fredrik Oppegard (voor Mauro) in het veld waren gekomen.

PSV had met ruimere cijfers van Valencia kunnen winnen, als het dat had gewild. Maar omdat Luuk de Jong, die al een goal afgekeurd zag worden, Til en Johan Bakayoko kansen verprutsten, bleef het slechts 2-1. PSV heeft nog acht dagen zich voor te bereiden op het treffen met Feyenoord, waarna op 10 augustus de competitie begint met een duel met RKC.