Puntenverlies PSV door bloedeloos optreden tegen AIK

In een bloedeloze wedstrijd heeft PSV in de Europa League puntenverlies geleden tegen AIK. Het elftal kwam op achterstand, maar hield dankzij Jeremain Lens alsnog een punt over aan de onaantrekkelijke wedstrijd.

PSV werd direct op scherp gezet nadat Nils-Eric Johansson de bal na vijf minuten voor open doel op de paal mikte. Ondanks de waarschuwing lukte het PSV niet om de Zweden een toontje lager te laten zingen. Een kopbal van Marcelo was een van de weinige gevaarlijke momenten van de Eindhovenaren.

Na rust sloeg AIK alsnog toe. Kwame Karikari kon op aangeven van Johansson alleen op doelman Przemyslaw Tyton, die Boy Waterman drie minuten eerder verving, af en bleef vervolgens uiterst koel: 0-1.

Ook bij een achterstand liep het bij de Eindhovenaren nog niet allemaal op rolletjes. AIK mocht blijven proberen om de score te verdubbelen, terwijl de ploeg van Dick Advocaat weinig kansen creëerde. Desondanks kwam het elftal toch op gelijke hoogte.

Een subtiel lobje van Jeremain Lens kon door aanvoerder Johansson niet meer van de lijn worden gehaald, waardoor PSV tien minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Het was echter het enige wat PSV kon forceren, waardoor het duel eindigde in 1-1.

Door het verlies van Napoli bij Dnjepr Dnjepropetrovsk komt PSV wel op de tweede plaats in Groep F terecht. AIK staat met een punt laatste. Foto: VI Images