Pure liefhebber Cazorla (39) weigert droom met jeugdliefde op te geven

Reacties

Santi Cazorla geniet van het voetbalspelletje en doet dat met volle teugen. Daarnaast heeft hij een doel, zijn jeugdliefde Real Oviedo terug naar het hoogste niveau brengen. En daarom plakt hij er op 39-jarige leeftijd nog eens een jaartje aan vast.

Pure liefhebber Cazorla (39) weigert droom met jeugdliefde op te geven
© Pro Shots

In 2007 werd Cazorla al uitgeroepen tot beste speler van de Spaanse competitie. Een jaar later werd hij Europees kampioen. Maar zeventien jaar nadat hij zijn individuele onderscheiding won, is het plezier er nog altijd. Na een carrière vol sportieve hoogtepunten, maar ook een loopbaan die gekenmerkt door blessureleed, koestert hij zijn tijd als voetballer.

Afgelopen zomer deed hij dat al door terug te keren bij Oviedo. Na negentien jaar had de club zijn zelfopgeleide topspeler weer terug. Met een gezamenlijk doel: na 23 jaar moest Oviedo weer terugkeren op het hoogste niveau.

Cazorla leek het kunstje te gaan klaren. Oviedo won in de finale van de play-offs de heenwedstrijd van Espanyol (1-0) en stond op de drempel van een memorabele terugkeer naar La Liga. Tot Cazorla en co. naar Barcelona trokken voor de return.

Het sprookje werd aan diggelen geschoten door Javi Puado. De aanvaller van Espanyol schoot zowel vlak vóór als vlak ná rust raak, waardoor Oviedo over de knie werd gelegd. Dat raakte Cazorla in het hart.

De bijna veertiger zou zijn schoenen aan de wilgen hangen, maar wil niet eindigen met een op de klippen gelopen droom. Daardoor heeft Oviedo de veteraan nog minstens één jaar aan boord, maakte de club bekend. Spanje kan nog één seizoen genieten van de oud-speler van onder andere Arsenal, Villarreal, Malaga. Een pure liefhebber.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.