Racing Santander volgt Wolves en degradeert opnieuw

Het doek is opnieuw gevallen voor Racing Santander. Door het gelijkspel op bezoek bij Ponferradina (2-2) degradeerde de ploeg van trainer Alejandro Menéndez uit de Segunda División.

Racing Santander volgt Wolves en degradeert opnieuw

Opvallend, aangezien Racing Santander (dat dit jaar honderd jaar bestaat) vorig jaar nog uitkwam in de Primera División. Sinds het seizoen 1993/94 speelde het liefst achttien seizoenen op het hoogste niveau in Spanje. Vijf jaar terug eindigde het daarin zelfs nog op de zesde plaats, waardoor het toernooi om de UEFA Cup bereikt werd.

Maar door de remise op de voorlaatste speeldag is de tweede degradatie op rij een feit. Dat gebeurde deze eeuw twee keer eerder in Spanje. Rayo Vallecano (periode 2002-04) en Tenerife (2009-11) gingen Racing Santander voor. Die eerste club eindigde zaterdag overigens verrassend op de achtste plaats in de Primera División.

Eerder dit seizoen gebeurde in Engeland hetzelfde. Wolverhampton Wanderers degradeerde in 2012 nog uit de Premier League en een jaar later zakte het zelfs af naar de League One.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen