'Rafael van der Vaart is akkoord met Real Madrid'

Rafael van der Vaart gaat naar Real Madrid. Volgens Marca is de Oranje-international de eerste bomba op de transfermarkt van deze zomer.

'Rafael van der Vaart is akkoord met Real Madrid'

Real en Van der Vaart hebben een volledig akkoord over een vijfjarig contract, meldt het Spaanse sportdagblad. Tijdens de komende dagen zal de kampioen van Spanje tot een vergelijk moeten komen met Hamburger SV.

Via Bild reageert de in Spanje vakantie vierende Van der Vaart: 'Oha! Ik heb het ook gelezen en zal me daarover verder laten informeren. Meer kan ik op er dit moment nog niet over zeggen.'

Van der Vaart heeft altijd gezegd alleen maar te willen vertrekken bij HSV als er een echte topclub langskomt. Zo wuifde hij afgelopen week nog de vermeende belangstelling van Atlético Madrid weg. Die club hoort niet tot het rijtje toppers waarvoor hij Hamburg wil verlaten.

Real hoort daar natuurlijk wel bij. De 58-voudig international staat nog tot medio 2010 onder contract bij de Duitse club, maar het lijkt een formaliteit dat Die Rothosen en De Koninklijke tot een akkoord komen over de 25-jarige Heemskerker. Naar verluidt zou Real twintig miljoen euro willen betalen.

Mocht Van der Vaart daadwerkelijk tekenen bij Real, dan is hij de vijfde Nederlander die er momenteel onder contract staat. Royston Drenthe, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben en Wesley Sneijder spelen al in Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen