Raúl is weer eens dé man bij Real Madrid

Real Madrid zette in het eigen Santiago Bernabéu eenvoudig Racing Santander met 3-1 opzij. Raúl eiste daarbij de aandacht voor zich op.

De aanvoerder van Real nam twee van de drie doelpunten voor zijn rekening en omdat de derde treffer een eigen doelpunt betrof was hij de enige Madrileense doelpuntenmaker.

Ruud van Nistelrooy en Wesley Sneijder stonden aan de aftrap zoals er ook een verrassende basisplaats was weggelegd voor Julio Baptista, zijn eerste van dit seizoen in competitieverband.

Na drie minuten spelen kon Raúl zijn eerste feestje al vieren. Hij was het eindpunt van een snelle aanval over veel schijven. Zeven minuten later was de wedstrijd al gespeeld nadat verdediger Sergio Sánchez een voorzet van Sneijder in zijn eigen doel werkte 2-0.

Raúl maakte er uit een vrije trap nog 3-0 van, waarna Pedro Munitis in de 72e minuut nog iets terugdeed voor Racing Santander. Even daarvoor was Arjen Robben als invaller binnen de lijnen gekomen.

UD Almería-Sevilla 1-0Na de derde nederlaag op rij is het duidelijk dat Sevilla dit seizoen geen rol van betekenis zal gaan spelen in de Primera División. In Almería moesten de gasten vlak na rust met tien man verder na een tweede gele kaart voor Daniel Alves. Met een man minder hield Sevilla lang stand, maar in de 87ste minuut kopte Santiago Acasiete de thuisclub naar de winst.