Rangers uitgeschakeld na 'slechtste beslissing in mijn carrière van dertig jaar'

Reacties

De woede is groot bij Rangers FC, dat voor het tweede opeenvolgende seizoen is gesneuveld in het voorportaal van de Champions League. Waar vorig seizoen PSV met name in de returnwedstrijd simpelweg veel te sterk bleek, had er dit seizoen wel degelijk een ander schuld volgens de Schotse club. Een woedende coach Philippe Clement hield zich nog een beetje in op het persmoment na de wedstrijd tegen Dinamo Kiev, uit angst voor een disciplinaire schorsing.

Rangers uitgeschakeld na 'slechtste beslissing in mijn carrière van dertig jaar'
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
0 - 2
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Vorig seizoen ging het voor Rangers dus mis tegen PSV. Na de 2-2 in het heenduel walste PSV in eigen huis met 5-1 over de Schotten heen. Ook tegen Dinamo Kiev begon Rangers met een gelijkspel, in eigen huis werd er vervolgens met 0-2 verloren. Het meest besproken moment was de tweede gele kaart voor Rangers-nieuweling Jefté, vijf minuten na het fluitsignaal voor de tweede helft.

Jefté ging een kopduel aan met Oleksandr Karavayev en won dat duel (zie video onder), scheidsrechter Marco Guida bepaalde echter dat de Braziliaan van Rangers zijn elleboog te nadrukkelijk gebruikte. Hij trok geel, wat voor Jefté zijn tweede kaart van de wedstrijd was. Pas in de slotfase profiteerde Dinamo Kiev van het numerieke voordeel, kort na elkaar scoorden Oleksandr Pikhalyonok en Nazar Voloshyn.

Een kwartier na het laatste fluitsignaal was Clement een klein beetje afgekoeld. Daardoor kon hij zich ietwat rustig houden tijdens het persmoment in Glasgow. 'Ik heb veel dingen in mijn hoofd die ik nu kan zeggen. Maar jullie weten dat elk woord er één teveel kan zijn. Ik heb geen zin in een schorsing, dus ik ga mijn gedachten voor mij houden', aldus de Belg.

Daarvoor was hij echter heel duidelijk geweest. 'Ik heb de beelden teruggezien, Jefté springt gewoon hoger. Dat is het enige wat er gebeurt. Dit is een heel beslissend moment en het heeft uiteindelijk de droom van onze spelers en die van 50 duizend fans om zeep geholpen. Je verwacht een beter niveau bij de arbitrage. Dit is voor mij de slechtste beslissing die ik in mijn carrière van meer dan dertig jaar heb gezien.'

Rangers stroomt nu in tijdens de hoofdfase van de Europa League, net als AZ, FC Twente en mogelijk Ajax. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.