Rangers verovert Cup ten koste van Celtic

Het is maar de League Cup. Maar Rangers versloeg aartsrivaal Celtic in een finale en zoiets telt nu eenmaal in Glasgow. De Ghers trokken uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind.

Rangers verovert Cup ten koste van Celtic

Vorige week ging Glasgow Rangers op Park Head nog kopje onder, maar in Schotland komt de revanche altijd sneller dan verwacht. Is het niet in de competitie, dan is het wel in de FA- of League Cup. En slaagt zo'n revanche, dan smaakt ze zoet.

De zege van Rangers, met Fernando Ricksen (foto), Ronald de Boer en Michael Mols in de basis en met Bert Konterman op de bank, kreeg overigens al vroeg zijn beslag. De weer eens van stal gehaalde Argentijn Claudio Caniggia opende in de 23ste minuut de score, waarna Peter Løvenkrands in de 35ste minuut de marge verdubbelde tot twee: 0-2.

Het duurde tot de 57ste minuut eer ook het groenwitte gedeelte van Hampden Park reden had tot juichen. Doelpuntenmaker was, hoe kan het ook anders, Henrik Larsson, die kort daarvoor nog een treffer afgekeurd had zien worden door scheidsrechter Clark. Meer dan een troosttreffer zat er voor de Bhoys echter niet in.

Bekijk hier al onze video's