Ratcliffe maakt zich populair bij Man Utd met uitspraken over rivalen

Reacties

Jaren na het afscheid van Sir Alex Ferguson is de term noisy neighbour weer gevallen bij Manchester United. Tijdens een persmoment heeft de nieuwe mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe slim ingespeeld op de sentimenten op Old Trafford.

Ratcliffe maakt zich populair bij Man Utd met uitspraken over rivalen
© Pro Shots

Een luidruchtige buurman, iemand die soms irritant is, maar ook niet te serieus moet worden genomen. Dat beeld schetste Sir Alex Ferguson van Manchester City toen hij de stadgenoot in 2009 bestempelde als noisy neighbour. Dat was in de eerste periode na de roemruchte overname van The Citizens, die er later daadwerkelijk in slaagden om United te onttronen.

Ratcliffe liet blijken zijn klassiekers te kennen toen hij de term weer liet vallen bij het verschijnen voor de Britse voetbalpers. 'We kunnen veel leren van onze noisy neighbour', zei de zakenman, die de eindverantwoordelijkheid heeft gekregen over het runnen van de club. 'En ook van onze andere buurman, Liverpool. Die clubs zijn uiteindelijk toch onze vijanden. Er is niets wat ik mooier zou vinden dan die clubs van de troon te stoten.'

Ratcliffe keek na die woorden realistisch naar de verschillen tussen zijn clubs en de twee rivalen die in de voorbije jaren succesvoller zijn geweest. 'Hun organisaties zitten logisch in elkaar, met veel goede mensen en een omgeving waarin alles voor elkaar is. Ik heb veel respect voor ze, maar ze blijven onze vijanden. Het gaat al een tijdje goed bij beide clubs. Er zijn zeker zaken die we van ze kunnen leren', aldus de INEOS-baas.

Hij stipte kwalificatie voor de Champions League aan als belangrijkste doel in het huidige seizoen. Ratcliffe: 'Maar de belangrijkste uitdaging is die van de lange termijn. We kunnen niet overhaasten, we hebben echt twee of drie seizoenen nodig. Ik moet de fans om geduld vragen. Ik weet dat het in de hedendaagse wereld gaat om direct succes, maar zo gaat het in het voetbal niet. Kijk maar naar Pep Guardiola bij Manchester City. Hij had ook tijd nodig om aan een team te bouwen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.