Rayo Vallecano voor even aan kop in Primera División

Rayo Vallecano mag zich na twee wedstrijden koploper in Spanje noemen. De ploeg boekte de tweede zege. Celta de Vigo en Espanyol slaagden er niet in om de eerste punten van het seizoen te pakken.

Real Betis - Rayo Vallecano 1-2Real Betis heeft de drie punten niet in eigen huis kunnen houden. Rayo Vallecano zegevierde in Sevilla met 1-2.

Binnen vijf minuten hadden beide teams al gescoord, maar vervolgens duurde het een uur voordat de winnende treffer viel. Leo Carrilho was in de 64ste minuut goud waard voor zijn ploeg door de 1-2 aan te tekenen.

Real Betis, dat vorige week verrassend Athletic de Bilbao versloeg (5-3) heeft drie punten uit twee wedstrijden. Vallecano mag zich met zes punten uit twee duels voor even kloploper noemen.

Espanyol - Real Zaragoza 1-2Espanyol leed in de tweede competitiewedstrijd de tweede nederlaag. In eigen huis was Real Zaragoza met 1-2 te sterk voor de Catalanen.

De thuisploeg zocht met een voorsprong de kleedkamers op, maar verloor vijf minuten na de hervatting Juan Albin, die zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien man was Espanyol niet in staat de voorsprong vast te houden. Sterker nog, na de gelijkmaker van Antonio Apono was het Hèlder Postiga die een minuut voor het einde de zege uit het vuur sleepte.

Espanyol blijft puntloos, Real Zaragoza heeft drie punten uit twee duels.

Real Sociedad - Celta de Vigo 2-1De promovendus, waar nieuweling Michael Krohn-Dehli de gehele wedstrijd speelde, kwam vijf minuten in de tweede helft op voorsprong, maar kon slechts vijf minuten genieten van deze weelde: Imanol Agirretxe liet de gelijkmaker aantekenen. Zeven minuten later was Agirretxe opnieuw trefzeker en bezorgde hij zijn ploeg de overwinning.

Celta de Vigo wacht nog op het eerste punt, terwijl Real Sociedad de eerste drie punten behaalde. Foto: VI Images