RBC herovert kop door misser De Graafschap

De Graafschap en RBC Roosendaal hadden op papier gemakkelijke thuiswedstrijden op het programma staan. Waar RBC Roosendaal sober de klus klaarde, liet De Graafschap het tegen de hekkensluiter van de Jupiler League lelijk afweten en verloor het de koppositie.

De Graafschap-FC Eindhoven 1-1FC Eindhoven zorgde voor een grote verrassing door De Graafschap puntenverlies toe te brengen. Op de Vijverberg hield de hekkensluiter de koploper keurig op 1-1. De Graafschap was via Tim Peters nog wel op 1-0 gekomen, maar de koploper kon na de gelijkmaker van Sasa Stojanovic geen winnende treffer meer forceren.

RBC Roosendaal-FC Omniworld 2-0RBC kreeg Omniworld op de knieën door een voorval in de 28ste minuut. Edouard Duplan pikte een matige uittrap van Omniworld-goalie Marc Hogervorst op en de Fransman kon alleen op het vijandelijk doel af. Wilco Krimp stak daar ten koste van een rode kaart een stokje voor. Alsof dat voor Omniworld nog niet genoeg was, schoot Kees Kwakman de aansluitende vrije trap in de bovenhoek: 1-0. Tegen tien man speelde RBC de wedstrijd professioneel uit. Vijf minuten na de openingstreffer stond het al 2-0 door een goal van Danny Guijt (foto).

VVV-Venlo-FC Zwolle 2-2Tegen FC Zwolle gaf VVV onnodig een 2-0 voorsprong uit handen. Dirk Jan Derksen zorgde voor 1-0, waarna Willem Janssen de marge vlak na de rust verdubbelde. Zwolle had weinig in te brengen, maar kreeg in de slotfase plots de geest. Nadat de bij VVV debuterende Peter Reekers met een eigen doelpunt voor 2-1 had gezorgd, maakte Silvino Soares twee minuten later zelfs gelijk. Daardoor moet VVV de derde plaats in de Jupiler League delen met Dordrecht

Helmond Sport-FC Dordrecht 2-4Helmond Sport kende een fraaie comeback tegen FC Dordrecht, maar stond aan het eind van de rit toch met lege handen. Door goals van Hesdey Suart en Ilja van Leerdam maakten de manschappen van coach Gerald Vanenburg een 2-0 achterstand ongedaan. Dordrecht bleek echter ook zonder de vertrokken Cecilio Lopes doelpunten te kunnen maken. Met twee goals toonde Ibad Muhamadu zich het meest schotvaardig.

Go Ahead Eagles-FC Den Bosch 1-1Diep in blessuretijd vond FC Den Bosch het punt waar het in Deventer naar op zoek was. Invaller Koen van der Biezen zorgde drie minuten nadat de officiële speeltijd was verstreken voor de niet meer verwachte 1-1. Go Ahead Eagles had een helft lang een voorsprong gekoesterd door een doelpunt van Rogier Wissink. Door de gelijkmaker van Van der Biezen blijft Den Bosch Go Ahead voor op de ranglijst.

TOP Oss-BV Veendam 0-3Veendam kende een makkelijke avond in Oss. Erwin Buurmeijer was in de eerste helft met twee goals op schot en de voorsprong van de gasten kwam geen moment in gevaar. Vlak na de rust gooide Kassim Bizimana de wedstrijd in het slot door voor 0-3 te zorgen.

FC Volendam-Fortuna Sittard 2-0Michiel Hemmen mocht zich in de rust van zijn trainingspak ontdoen bij FC Volendam en coach Stanley Menzo kreeg geen spijt dat hij de negentienjarige aanvaller in het veld bracht voor Johan Pater. Hemmen zorgde drie minuten na de rust voor 1-0 en bekroonde zijn optreden met een tweede goal in blessuretijd. Door de winst op het zwakke Fortuna Sittard schoof Volendam op naar de zevende plaats.

MVV-Stormvogels Telstar 1-0In een weinig opwindend duel pakte MVV drie punten tegen Stormvogels Telstar. Harrie Gommans nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening.

FC Emmen-Cambuur Leeuwarden 0-1Cambuuur Leeuwarden moest na 26 minuten verder zonder de geblesseerd geraakte aanvoerder Rick Hooyboer, maar vertrok desondanks uit Emmen met de drie punten op zak. Centrale verdediger Chris de Wagt bezorgde de gasten met zijn tweede seizoenstreffer de winst.

Haarlem-AGOVV Apeldoorn 1-1Het spektakel in Haarlem vond plaats na een uur spelen. AGOVV pakte een voorsprong via Ruud ter Heide, maar de gasten konden niet langer dan een minuutje genieten van die stand. Ray Fränkel maakte al snel gelijk, waarna beide ploegen er niet meer in slaagden het net te vinden.