RBC loopt verder uit, Graafschap klampt aan

BV Veendam en FC Dordrecht verloren terrein op koploper RBC, dat in vijf minuten afrekende met AGOVV. De Graafschap zette de opmars voort.

AGOVV Apeldoorn-RBC Roosendaal 0-3Het wisselvallige AGOVV Apeldoorn liet zich weer eens van de goede kant zien. Het stugge verzet van de ploeg van Rini Coolen bleef echter zonder beloning. RBC Roosendaal maakte na een uur een einde aan de Apeldoornse illusies. In een tijdsbestek van vijf minuten stond er een 3-0 voorsprong voor de koploper op het scorebord. BV Veendam-FC Eindhoven 2-2Kassim Bizimana en Marnix Kolder gaven BV Veendam de start die de Groningse ploeg zich wenste. Na twee tegengoals te hebben geïncasseerd was het gedaan met Eindhoven-keeper Dennis Duinslaeger, die al na 22 minuten geblesseerd zijn plaats onder de lat moest opgeven. De Brabanders kwamen na rust terug in de wedstrijd. Chris van der Weerden volgde het voorbeeld van Kristof Aelbrecht en bezorgde zo BV Veendam puntverlies. FC Dordrecht-De Graafschap 1-3Ook FC Dordrecht raakte verder achterop. De ploeg van coach Gert Kruys had het betere van het spel maar moest z'n meerdere erkennen in De Graafschap, dat door de zege aansluiting vond bij de top in de Jupiler League. Jhon van Beukering zette de Doetinchemse formatie na rust voor een tweede keer op voorsprong. Berry Powel maakte het karwei diep in de tweede helft af.

FC Omniworld-Fortuna Sittard 1-1Fortuna Sittard heeft er een puntje bij. Voor de tweede keer dit seizoen keerden de Limburgers met een punt huiswaarts. FC Omniworld leek af te steven op een overwinning, maar daar stak Fortuna-invaller Zarko Grabovac in de slotfase een stokje voor.

Helmond Sport-FC Emmen 0-5Er gloorde weer wat licht aan het einde van de tunnel bij Helmond Sport. Maar de formatie van Gerald Vanenburg kon het voorzichtige herstel geen vervolg geven. FC Emmen liet op De Braak weinig heel van Helmond Sport. Roy Stroeve had met twee van de vijf treffers het grootste aandeel in de Drentse overwinning. MVV-Cambuur Leeuwarden 1-3Verlost van het dreigende ontslag van trainer Roy Wesseling deed Cambuur Leeuwarden opnieuw goede zaken tegen een Limburgse opponent. Na Fortuna Sittard (vorige week) moest MVV er ook aan geloven. De Maastrichtse formatie ging op eigen veld met 3-1 ten onder tegen de Friese ploeg, die in Jason Trommel, Martijn Roosenburg en Jeroen Ketting z'n doelpuntenmakers had.

VVV-Venlo-FC Volendam 0-0 VVV-Venlo en FC Volendam hebben hun promotieaspiraties geen nieuw leven kunnen geven. Het duel in De Koel eindigde zonder doelpunten, waardoor beide ploegen wederom verder achterop raakten.