RBC zet opmars voort met kampioenschap in tweede klasse

Reacties

RBC heeft zich gekroond tot de kampioen van de tweede klasse zondag. Het won zelf met 6-1 van Virtus en zag de concurrent verliezen, waardoor de Roosendaalse opmars voortgezet wordt met een nieuwe promotie.

RBC zet opmars voort met kampioenschap in tweede klasse
© RBC Roosendaal

Na een lange carrière als profclub, werd RBC Roosendaal in 2011 failliet verklaard. De club speelde op dat moment op het tweede niveau van Nederland. Drie maanden na het faillissement maakte RBC Roosendaal een doorstart als amateurvereniging. De club heet inmiddels RBC en moest opnieuw beginnen in de vijfde klasse, het negende niveau van Nederland.

Inmiddels is de club aan een mooie wederopstanding bezig. RBC promoveerde de afgelopen jaren meermaals en kreeg zondag opnieuw de kans op een kampioensfeest. Zelf moest het winnen van Virtus, terwijl concurrent Antibarbari punten moest verspelen tegen JEKA, hetgeen geschiedde. Onder het toeziend oog van ruim dertienhonderd supporters maakte RBC gehakt van laagvlieger Virtus.

Na afloop van het duel kon de champagne nog niet direct ontkurkt worden, aangezien Antibarbari op dat moment nog bezig was. Enkele minuten na het laatste fluitsignaal barstte het feest alsnog los in Roosendaal. Daarmee promoveert RBC naar de eerste klasse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.