RC Lens is mild voor tiental Bayer Leverkusen

RC Lens heeft nagelaten een veilige marge op te bouwen in de heenwedstrijd van de achtste finale van het UEFA Cup-toernooi tegen Bayer Leverkusen. De Fransen wonnen in eigen stadion met 2-1, maar lieten in de slotfase kansen op een ruimere zege liggen.

Leverkusen stond de laatste twintig minuten met de rug tegen de muur in Stade Félix-Bollaert doordat Karim Haggui met een tweede gele kaart van het veld was gestuurd. De Tunesische verdediger kreeg zijn tweede vermaning, nadat hij een strafschop had veroorzaakt. Daniel Cousin (foto) schoot vanaf elf meter de 2-1 binnen.

Hoewel Haggui de nederlaag van Leverkusen inleidde, was hij er ook verantwoordelijk voor dat de Duitsers volgende woensdag kans hebben om de achterstand weg te werken. De verdediger kopte vlak na de rust de belangrijke 1-1 binnen uit een hoekschop van Gonzalo Castro. Lens was al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong gekomen via Olivier Monterrubio.