Real knalt er voor rust al vier in tegen Valencia

Real Madrid toonde aan dat Ronald Koeman nog flink wat werk te verzetten heeft in Valencia. Villarreal heroverde de tweede plaats.

Valencia-Real Madrid 1-5
Real bleek dinsdag niet te stoppen en wervelde als Roger Federer in topvorm over Valencia heen. Valencia werd vooral in de eerste helft zoekgespeeld. Al in de eerste minuut sloeg Real toe. Robinho ontsnapte, zette voor en Raúl tikte de bal binnen achter Timo Hildebrand: 0-1.

In de 24ste minuut kopte Raúl de bal voor de voeten van Ruud van Nistelrooy, die zich ontdeed van Iván Helguera en uithaalde: 0-2. En nadat Sergio Ramos via de paal voor 3-0 had gezorgd, was het in de 36ste minuut opnieuw Van Nistelrooy. Ditmaal rondde de Brabander goed voorbereidend werk van Robinho en Guti af: 0-4.

Uiteindelijk zou Robinho de vijf volmaken namens Real. Wesley Sneijder zat de gehele partij op de bank, Royston Drenthe (gepasseerd) en Arjen Robben (herstellende) ontbraken in de selectie. Voor Valencia betekende de 1-5 een evenaring van de grootste thuisnederlaag ooit in competitieverband.

Villarreal-Levante 3-0
Ook Villarreal besliste in de eerste helft al de wedstrijd in zijn voordeel. Van hekkensluiter Levante (met Mustapha Riga in de basis) had de ploeg van coach Manuel Pellegrini niets te duchten. Guillermo Franco maakte in de tweede minuut al de 1-0 door te scoren na een vrije trap van Marcos Senna. En in de veertiende minuut knalde Giuseppe Rossi een strafschop binnen. Pascal Cygan bepaalde in de 37ste minuut de eindstand op 3-0.

Real blijft op kop met 25 punten uit tien duels. Villarreal is tweede met 21 uit tien. Valencia heeft achttien punten en Levante heeft er slechts een.