Real Madrid blijft overeind in Barcelona

Barcelona heeft in Camp Nou te weinig gekregen. Met het 0-0 gelijkspel mocht Real Madrid, dat zonder Ronaldo en Zinedine Zidane aantrad, zich het meest gelukkig prijzen.

In Barcelona werd vooral uitgekeken naar de komst voor Luis Figo en Ronaldo. Beide aanvallers speelden in het verleden voor Barça en konden rekenen op een stevig ontvangst van door hun oude aanhang. Omdat Ronaldo vanwege een griep verstek moest laten gaan kreeg Figo de volle laag. Vooral bij het nemen van corners moest de Madrileense aanvaller het ontgelden. Voor scheidsrechter Cantalejo was dat reden om de wedstrijd diep in de tweede helft te staken.

Voor het Catalaanse publiek was de reactie ten opzichte van Figo deels ingegeven door het teleurstellende verloop van de wedstrijd. Barcelona had vooral in de tweede helft het betere van het spel, maar de aartsrivaal hield stand. Mede omdat een doelpunt van Patrick Kluivert ten onrechte werd afgekeurd. Na de ingelaste pauze kwam de ploeg van Louis van Gaal nog enkele keren dichtbij een doelpunt. Maar Madrileense doelman Iker Casillas hield zijn doel schoon, al had hij daar de hulp van Michel Salgado voor nodig. De verdediger redde op de lijn.