Real Madrid bouwt driftig aan het 'Floren Team'

Met Kaká al binnen en Cristiano Ronaldo onderweg is Florentino Pérez voortvarend begonnen aan zijn tweede termijn als voorzitter van Real Madrid. Op weg naar het Floren Team.

Real Madrid bouwt driftig aan het 'Floren Team'

Als Pérez sinds 2000 één ding heeft bewezen, is het dat hij geen uitdaging uit de weg gaat en heel handig is in het vastleggen van wereldtoppers. Met Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, Michael Owen en Kaká legde hij al vijf winnaars van de Gouden Bal vast, terwijl nummer zes onderweg is; Cristiano Ronaldo.

Dus is het tijd een blik te werpen op het Real dat Pérez voor ogen heeft. Marca bleek de laatste tijd goed op de hoogte van zijn plannen. Deze sportkrant publiceerde de formatie zoals de voorzitter die voor ogen heeft, het zogenoemde Floren Team. Daarvan heeft hij al zes tot zeven spelers binnen.

Van het huidige Real Madrid heeft Pérez een basisplaats in gedachten voor Iker Casillas, Sergio Ramos, Pepe en Marcelo. Kaká en de nagenoeg ingelijfde Cristiano Ronaldo horen ook in de opstelling, terwijl Raúl toch lijkt te mogen blijven nu Pérez heeft gezegd dat een transfer van Franck Ribéry uitgesloten lijkt.

Op het lijstje van Pérez staan drie spelers van Valencia: verdediger Raúl Albiol, middenvelder David Silva en spits David Villa. Die club heeft echter laten weten dat Silva absoluut niet mag vertrekken. Daarentegen lijkt de komst van Villa zeer waarschijnlijk. Tot slot staat ook Xabi Alonso op het lijstje. Liverpool-coach Rafael Benítez zou de middenvelder niet willen laten gaan, maar de Engelse club zit zeer krap bij kas.

Indien Pérez zijn zin krijgt én coach Manuel Pellegrini dezelfde opstelling in gedachten heeft, dan is er komend seizoen voor geen enkele van de zes Nederlanders een hoofdrol weggelegd in Bernabéu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen