Real Madrid heeft aan flitsend begin genoeg voor kleine zege

Reacties

Real Madrid heeft woensdagavond van Shakhtar Donetsk gewonnen. De marge viel met 2-1 een stuk kleiner uit dan het wervelende begin van de Madrilenen had doen vermoeden. Doelpunten van Rodrygo en Vinícius Júnior waren voldoende voor de winst.

Real Madrid heeft aan flitsend begin genoeg voor kleine zege
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Real Madrid kwam al vroeg op voorsprong. Rodrygo leek de bal te verspelen, maar Shakhtar-aanvoerder Taras Stepanenko legde de bal keurig terug in de voeten van de Braziliaan, voor wie dat genoeg aanmoediging was om de 1-0 op het bord te rammen (beelden van de doelpunten vindt u onderaan dit artikel). De ploeg van Carlo Ancelotti begon uitstekend en kwam al snel op 2-0 na een fraaie combinatie, ditmaal met Rodrygo in de rol van aangever. Vinícius rondde af.

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
4
1
1
15-6
+9
13
2
RB Leipzig
6
4
0
2
13-9
+4
12
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-10
-2
6
4
Celtic
6
0
2
4
4-15
-11
2
* Actueel tot en met 30 aug. 2024

Verrassend genoeg werd het nog in de eerste helft 2-1. Na een voorzet vanaf links schoot Oleksandr Zubkov de bal met een knappe volley in de hoek. De eerste grote kans van de tweede helft viel ook voor de Oekraïners. Mykhailo Mudryk kwam alleen voor Andriy Lunin, de Oekraïner onder de lat bij Real, net niet goed uit met zijn passen, waardoor de kans onbenut bleef.

Daarna sloeg de Madrileense trom weer. Een mooie een-twee tussen Rodrygo en Benzema leidde tot een schot van eerstgenoemde, in de korte hoek gered door Anatolii Trubin. De volgende grote mogelijkheid viel voor Vinícius, die net naast mikte. Omdat Real de derde niet maakte, bleven de bezoekers in hun kansen geloven en kwamen ze af en toe gevaarlijk dicht in de buurt van het Spaanse doel. Tot een gelijkmaker kwam het niet: het zou bij 2-1 blijven omdat Marco Asensio de paal raakte uit een voorzet van Karim Benzema.

Daarmee heeft Real Madrid negen punten uit drie wedstrijden. Shakhtar heeft er nu vier, waarmee de ploeg tweede staat. RB Leipzig volgt met drie stuks, Celtic heeft halverwege de poulefase één schamel puntje verzameld. De Duitsers en Schotten speelden woensdagavond tegen elkaar en de punten bleven in Leipzig.

Bij deze wedstrijd was een winnaar van een VI-prijsvraag aanwezig. Op uitnodiging van Hankook woonde hij Real Madrid - Shakhtar Donetsk bij. In de komende editie van Voetbal International en op VI PRO is volgende week een reportage te lezen van de trip naar de Spaanse hoofdstad. Hankook is sinds 2016 Official Partner van Real Madrid. Ook is de bandenmaker sinds 2012 Official Partner van de UEFA Europa League en sinds vorig seizoen ook van de UEFA Conference League.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.