Real Madrid heeft Nacho er toch bij in El Clásico na 'Zaag van de Week'

Reacties

Real Madrid kan over twee weken in El Clásico tegen Barcelona toch een beroep doen op Nacho Fernández. De schorsing die de 33-jarige verdediger kreeg naar aanleiding van de rode kaart tegen Girona is teruggebracht tot twee wedstrijden.

Real Madrid heeft Nacho er toch bij in El Clásico na 'Zaag van de Week'
© Ziggo Sport
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Nacho kreeg eind september op bezoek bij Girona de rode kaart vanwege een harde overtreding op Portu. De aanvaller leek te ontsnappen en Nacho zag geen andere optie dan hem neer te halen. Dat deed de verdediger met een harde tackle. De scheidsrechter hield het aanvankelijk bij een gele kaart, maar toonde na ingrijpen van de VAR alsnog een rode kaart.

De hoofdrolspeler zei al kort na de wedstrijd 'sorry' en leek te rekenen op een fikse schorsing. Die bedroeg drie wedstrijden, waarvan Nacho er tegen Osasuna al een uitzat. Real ging echter in beroep tegen die straf, mede doordat de overtreding in de ogen van de club minder fors was dan eerder beoordeeld en omdat Portu er geen zware blessure aan overhield.

De Koninklijke zette in op een schorsing van één wedstrijd, waardoor Nacho komende zaterdag alweer zou kunnen spelen tegen Sevilla. Dat plan mislukte, maar het beroep van Real had wel effect. De beroepscommissie van de Spaanse voetbalbond bracht de schorsing terug tot twee wedstrijden. Daardoor is Nacho na het duel met Sevilla weer inzetbaar in de Spaanse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.