Real Madrid moddert weer aan tegen Betis

Real Madrid is allesbehalve baas in eigen huis. De ploeg van Fabio Capello is koploper op basis van de resultaten in uitwedstrijden, maar moet zeven clubs voor laten gaan op de thuisranglijst. Tegen Real Betis Sevilla kwam de vloek van Bernabéu weer uit: Real scoort moeizaam voor eigen publiek (0-0).

Het begin van de wedstrijd was nog hoopgevend. Real speelde in een hoog tempo en creëerde een aantal kansen. Het was niet gek dat Ruud van Nistelrooy telkens het eindstation was. De Nederlander is zo'n beetje de enige aanvaller die voor het doel van de tegenstander verschijnt.

Van Nistelrooy had in de vierde minuut al moeten scoren. Hij ging alleen op de keeper af maar strandde op Antonio Doblas. Betis kreeg een identieke kans toen Fabrice Pancraté ontsnapte maar het eveneens aflegde tegen Iker Casillas.

In de tweede helft was Van Nistelrooy nog twee keer dicht bij een treffer. Eén keer schoot hij zelf matig in en toen hij Doblas wél passeerde, zat de lat in de weg. Betis nam het initiatief daarna compleet over maar vergat de punten mee te nemen naar Andalusië. David Beckham, van wie Capello nog zo hoog had opgegeven als voorbeeldige prof, scoorde in de slotfase een rode kaart voor natrappen.

De zoveelste zeperd was voor de Madrileense aanhang reden om de witte zakdoeken weer tevoorschijn te toveren. Bij winst had het koploper Barcelona, dat zondag de lastige uitwedstrijd speelt tegen Valencia, flink onder druk kunnen zetten. Nu dreigen de Catalanen een gat te slaan van zeven punten.