Real Madrid ondanks historische missers Benzema dichter bij titel

Real Madrid heeft woensdag de volgende stap gezet richting het kampioenschap in Spanje. De Koninklijke won op bezoek bij Osasuna. De score had groter kunnen uitvallen, maar de dit seizoen vaak geprezen Karim Benzema was vanaf elf meter niet scherp.

Osasuna
Osasuna
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

In theorie kan Barcelona, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld dan Real, het gat nog verkleinen tot twaalf punten. Toch moet het vreemd lopen, wil Real dit seizoen geen kampioen worden. Ook Osasuna moest er woensdag aan geloven. Benzema had bij de openingstreffer van David Alaba wel een rol. De verdediger stond daar nog na een standaardsituatie. Benzema werd bediend door Dani Ceballos en speelde de bal in één keer door naar Alaba, die in twee instanties scoorde.

Osasuna kwam echter al snel langszij in Estadio El Sadar. Éder Militão lette niet op toen Chimy Avila de bal laag voorgaf. Bij de tweede paal stond Ante Budimir klaar om binnen te tikken en deed dat ook: 1-1. De man van de gelijkmaker juichte na een half uur opnieuw, maar toen ging er een streep door zijn doelpunt vanwege buitenspel. Real ontsnapte en maakte er vlak voor rust zelf 1-2 van. Marco Asensio was scherp in de rebound nadat doelman Sergio Herrera een poging van Ceballos nog uit zijn doel hield.

Real kreeg in de tweede helft tot twee keer toe de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. De bal ging namelijk twee keer op de stip. Eerst vanwege een handsbal van Avila en een paar minuten later na een overtreding van Nacho Vidal. Beide keren legde Benzema aan, beide keren schoot hij richting de linkerhoek en beide keren redde Herrera. Een unicum, want nog nooit miste een speler van Real twee strafschoppen in één La Liga-wedstrijd. Dit seizoen benutte Benzema negen penalty's en miste hij er twee.

Ondanks de missers van Benzema won Real. Met 1-3, want Lucas Vázquez sloeg in de extra tijd nog toe op aangeven van Vinícius Júnior. De formatie van trainer Carlo Ancelotti staat daardoor op 78 punten uit 33 wedstrijden. De voorsprong op nummer twee Atlético Madrid bedraagt zeventien punten.