Real Madrid recht de rug na ongelukkig eigen doelpunt van Courtois

Door een eigen doelpunt van Thibaut Courtois begon de avond in mineur voor Real Madrid, maar na de invalbeurt van Vinícius Júnior stortte Espanyol als een kaartenhuis in elkaar. De titelverdediger vervolgde de foutloze status in eigen huis (4-1).

Real Madrid
Real Madrid
4 - 1
Espanyol
Espanyol

Real Madrid is wisselvallig aan het seizoen begonnen. Van de eerste vijf wedstrijden in La Liga won De Koninklijke er slechts drie en in de Champions League ging het op het nippertje goed tegen VfB Stuttgart. Thuis tegen Espanyol dacht Carlo Ancelotti Vinícius Júnior niet nodig te hebben. Omdat de Braziliaan rust kreeg, mocht Arda Güler weer eens in de basis beginnen.

Vanzelf ging het allemaal niet tegen Espanyol. De bezoekers kregen voor rust een aantal kansen, maar lieten na om Real pijn te doen. Met een gelukje lukte dat vlak na rust alsnog. Jofre ging voor een voorzet, maar zag de bal via de voet van Courtois in het doel belanden (0-1). Voor Real was dat het eerste La Liga-tegendoelpunt in Estadio Santiago Bernabéu.

Ancelotti besloot meteen in te grijpen en bracht Vinícius voor Güler. Dat sorteerde effect, want Real kwam nog binnen het uur op gelijke hoogte. Een voorzet van Jude Bellingham bleef op de doellijn van Espanyol liggen. Daar stond Dani Carjaval klaar om de bal het laatste zetje te geven (1-1). Daarna drukte de thuisploeg door.

Rodrygo, Vinícius Júnior en Mbappé
Een kwartier voor tijd was het opnieuw raak. Het doelpunt kwam op naam van Rodrygo, maar de voorzet van Vinícius verdiende de meeste aandacht. Met buitenkant voet legde de invaller de bal panklaar voor zijn landgenoot. Een aantal minuten later pikte Vinícius ook zelf zijn doelpuntje mee. De vleugelspeler prikte raak in de verre hoek. Vanaf de stip zorgde Kylian Mbappé voor het slotstuk (4-1).