Real Madrid tijdens boycot van gala uitgeroepen tot Club van het Jaar

Reacties

Real Madrid is maandag tijdens de Gouden Bal-ceremonie uitgeroepen tot Club van het Jaar. Opvallend: De Koninklijke vaardigde niemand af naar het gala nadat was uitgelekt dat Vinícius Júnior naast de Gouden Bal zou grijpen.

Real Madrid tijdens boycot van gala uitgeroepen tot Club van het Jaar
© Pro Shots

Toen doorsijpelde dat Vinícius Júnior niet zou winnen, besloot de clubleiding de trip naar Parijs te cancelen. Omdat er geen vertegenwoordiger van Real Madrid was om de prijs in ontvangst te nemen, ging de ceremonie razendsnel verder.

Dat de Spaanse recordkampioen werd onderscheiden, was op zich geen grote verrassing. Real zegevierde immers in de Champions League en kroonde zich tot Spaans kampioen. De andere genomineerde clubs waren Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Girona en Manchester City. Vorig jaar werd Manchester City gekroond tot Club van het Jaar.

Vrouwen
Bij de vrouwen ging de onderscheiding - geheel volgens verwachting - naar Barcelona. De Catalaanse formatie won afgelopen seizoen de landstitel, beker en de Women's Champions League. Preses Joan Laporta nam de gelegenheid te baat om in zijn speech uit te weiden over de pracht en praal van zijn club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.