Real Madrid wint ruim in boeiend duel van Villarreal

Real Madrid heeft met 6-2 gewonnen van Villarreal. In een open wedstrijd was de aanval heilig en met het resultaat laat Real de achterstand op koploper Barcelona niet groter worden dan twee punten.

Met Rafael van der Vaart op de bank moest Real Madrid proberen de druk op Barcelona te houden. De Catalanen hadden zaterdag met 4-0 gewonnen van Racing Santander en het was niet wenselijk om het verschil op de ranglijst groter te laten worden dan de twee punten achterstand die het had voorafgaand aan het weekend.

Tegenstander Villarreal kende een dramatische beginfase van het seizoen en was zelfs hekkensluiter, maar de ploeg heeft de slag weer te pakken en mag zich weer richten op plaatsen op de ranglijst die aan het einde van het seizoen recht geven op Europees voetbal.

Na wat aftasten in de openingsfase knalde Cristiano Ronaldo in de achttiende minuut de wedstrijd open. De Portugese vedette knalde op zijn volstrekt unieke wijze een vrije trap achter de kansloze Diego López. Kort daarop zat De Koninklijke in een zetel. Kaká benutte koel een strafschop.

Villarreal bleek echter totaal niet van plan zich gewonnen te geven en ging op zoek naar aansluiting. Via wederom een stilstaande situatie werd deze gevonden. Marcos Senna ontpopt zich de laatste tijd tot een ware vrije trappen-specialist en ook nu schoot de middenvelder onberispelijk de bal in de kruising.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers bijna op gelijke hoogte. Een inzet van Nilmar werd door Raúl Albiol van richting verandert. Iker Casillas zat duidelijk hoog in de concentratie en vloog de bal uit de benedenhoek. Ook na rust bleef het duel een open karakter hebben. De bezoekers bleven de aanval zoeken en maakte het Real uiterst moeilijk.

Tien minuten na de hervatting nam Real weer afstand. Ronaldo ontsnapte aan buitenspel en behield het overzicht. Met een strakke pass vond hij Gonzalo Higuaín die eenvoudig de 3-1 kon binnen werken. Kort daarop had Ronaldo de beslissing op zijn voet, maar hij faalde alleen voor Diego López.

Daarom kon Villarreal weer aansluiting vinden. Na een combinatie op hoog tempo lanceerde Robert Pires Nilmar die raak schoot. Lang had Real niet nodig om deze tegenvaller te verwerken. In de 71ste minuut zocht Marcelo de achterlijn en legde keurig terug op Higuaín zodat de Argentijn zijn tweede treffer van de avond kon binnentikken.

Tien minuten voor tijd besliste Real dan toch de wedstrijd. Invaller Van der Vaart lanceerde Ronaldo die op zijn beurt Kaká vond. De Braziliaanse middenvelder haalde droog en doeltreffend uit voor 5-2. Het slotakkoord kwam op naam van Xabi Alonso. De middenvelder mocht een strafschop nemen na een overtreding binnen de lijnen op Ronaldo.