Real mist kansen en ziet Lyon kwartfinale bereiken

Olympique Lyon heeft zich ten koste van Real Madrid geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. In Santiago Bernabéu verzuimde Real de kansen af te maken (1-1).

De wedstrijd tussen Real Madrid en Olympique Lyon was er één met twee gezichten. Voor rust domineerde de thuisploeg en mocht l'OL zich gelukkig prijzen dat het halverwege slechts 1-0 stond. Aangezien de ploeg uit Lyon in eigen huis met dezelfde cijfers had gewonnen, was er dus nog helemaal niets aan de hand voor de ploeg van trainer Claude Puel.

Al in de zesde minuut had De Koninklijke de in Frankrijk opgelopen achterstand weggepoetst. Na een schitterende lange pass van Guti leek Cristiano Ronaldo de bal af te leggen op Gonzalo Higuaín, maar in plaats daarvan passeerde hij Lyon-doelman Hugo Lloris door de benen. Kort daarop kreeg Ronaldo opnieuw een goede kans, maar hij kopte een corner van Esteban Granero over.

In de 26ste minuut kreeg Higuaín een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0. De spits uit Argentinië passeerde de uitgekomen Lloris, maar zijn inzet belandde op de paal. Nog voor rust kon Higuaín die fout goedmaken toen de bal na een actie van Kaká voor zijn voeten kwam, maar hij vond Lloris op zijn weg. Dit terwijl ploeggenoot Ronaldo in kansrijke positie helemaal vrijstond.

De gemiste kansen braken Real op in de tweede helft. Lyon liet zich steeds meer zien en nam het initiatief over na rust. Kansen waren er aan beide kanten, maar het was Miralem Pjanic die een kwartier voor rijd de 1-1 wist binnen te schieten. Lisandro López legde de bal terug op de Bosnische middenvelder, die alleen voor Iker Casillas wel raad wist met deze buitenkans.

De thuisclub moest daarna twee keer scoren en startte het slotoffensief, maar echt dicht bij een treffer kwam Real niet meer. Het was juist Lyon dat nog twee enorme kansen kreeg op de zege. Lisandro López schoot alleen voor Casillas naast, terwijl ook César Delgado een grote mogelijkheid miste. De 1-1 was voor de Fransen echter voldoende om de laatste acht te bereiken.