Rebellerende Bailey na kritiek geschorst door Jamaicaanse bond

Reacties

Leon Bailey wordt voorlopig niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg van Jamaica. De voetbalbond (JFF) heeft de 26-jarige aanvaller van Aston Villa geschorst naar aanleiding van zijn kritiek van eerder dit jaar.

Rebellerende Bailey na kritiek geschorst door Jamaicaanse bond
© Pro Shots

Bailey noemde de gang van zaken rond het nationale elftal eerder dit jaar in een podcast erg onprofessioneel en stelde onder meer dat hij zijn eigen vluchten moest betalen. Ook is er volgens de volgens de voormalig speler van onder meer Bayer Leverkusen en RC Genk niet genoeg materiaal en is de beveiliging nogal gebrekkig.

'Ik vraag geen geld. Ik vraag alleen om een goede vlucht en een kamer voor mezelf. En die krijg ik niet', vatte Bailey zijn onvrede samen. 'Waarom ben ik hier? De kans op blessures is groot. Ik focus me nu op clubvoetbal en laat de nationale ploeg voorlopig rusten', aldus Bailey, die een oproep voor de Copa América dan ook weigerde.

Zonder Bailey verloor Jamaica zijn eerste twee groepsduels op dat toernooi van Mexico (1-0) en Ecuador (3-1). In een statement heeft de JFF nu laten weten dat bondscoach Heimir Hallgrímsson hem voorlopig ook niet meer zal oproepen. Bailey is geschorst, ook gaat de tuchtcommissie zich buigen over het gedrag van de rebellerende aanvaller.

Copa América

Stand Groepsfase Groep B Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Venezuela
2
2
0
0
3-1
+2
6
2
Ecuador
2
1
0
1
4-3
+1
3
3
Mexico
2
1
0
1
1-1
0
3
4
Jamaica
2
0
0
2
1-4
-3
0
* Actueel tot en met 30 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer L. Bailey
Meer over L. Bailey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.