Record toch weer scherper gesteld: al was het even schrikken voor Iñaki Williams

Reacties

Het ongekende aantal van 237 wedstrijden achter elkaar spelen? Laat dat maar aan Athletic Bilbao-spits Iñaki Williams over. De Spaans-Ghanese aanvaller stond zondag gewoon tussen de lijnen, terwijl het er aanvankelijk toch echt op leek dat een enkelblessure een einde zou maken aan zijn duizelingwekkende serie.

Record toch weer scherper gesteld: al was het even schrikken voor Iñaki Williams
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 1
Espanyol
Espanyol

Williams raakte geblesseerd in het uitduel met Cádiz (0-4) van vorige week maandag. Even leek het erop dat zijn ongekende record ten einde zou komen, maar de spits voorkwam dat. De Marathonman stond in het met 0-1 verloren thuisduel met Espanyol doodleuk in de basiself, om in de 71ste minuut wel gewisseld te worden.

Het betekent dat het nu al duizelingwekkende record van de Spanjaard, maar scherper gesteld blijft worden. Hij miste op 17 april 2016 (!) voor het laatst een wedstrijd voor de nummer zes van de La Liga.

De spits reageerde eerder in Marca al op zijn ongekende wedstrijdenreeks. 'Ik besef het nog steeds niet, maar ik ben er trots op. Ik heb het geluk gehad geen blessures te hebben gehad, zelfs geen verkoudheid. En trainers die op mij rekenden. Natuurlijk heb ik ook goede genen.'

Driehonderd wedstrijden achter elkaar is zijn eerstvolgende doel. 'Ik eis veel van mezelf en ik kom uit Bilbao...'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.