Red Bull en Adriaanse met zeven goals naar koppositie

Red Bull Salzburg is minimaal voor een dag koploper van de Oostenrijkse Bundesliga. De ploeg van coach Co Adriaanse haalde vrijdag flink uit tegen SV Kapfenberg en won met 7-3.

Red Bull en Adriaanse met zeven goals naar koppositie

Het was de zevende thuiszege in zeven thuisduels voor de club uit Salzburg. Met Barry Opdam en Robin Nelisse in de basis scoorde de thuisploeg na een half uur voor het eerst. Patrik Jezek benutte een vrije trap. Twee minuten later stond de 2-0 op het scorebord dankzij Karel Pitak, die pardoes de bal voor zijn voeten had gekregen.

Uiteindelijk voerden Marco Janko, Nelisse en Alexander Zickler de score op tot zeven. Janko scoorde driemaal, Nelisse tekende voor de 6-1. De Oostenrijker staat inmiddels op zeventien doelpunten, de Nederlander op zes stuks.

'Dit is natuurlijk een super-Ergebnis, een super-uitslag', jubelde Adriaanse. 'De drie tegengoals mogen natuurlijk niet gebeuren, maar vandaag denken we alleen positief. We hebben zeven doelpunten gemaakt, staan bovenaan, het publiek kan tevreden zijn. En Janko is op dit moment moeilijk af te stoppen.'

Salzburg is koploper met een voorsprong van twee punten op Austria Wien, dat zaterdag op bezoek moet bij SV Ried. Kapfenberg is voorlaatste.

Bekijk hier al onze video's