Red Bull Salzburg wint topper tegen Austria Wien

Austria Wien lijkt te zijn afgehaakt in de Oostenrijkse titelstrijd. De nummer drie van de T-Mobile Bundesliga ging op bezoek bij koploper Red Bull Salzburg hard onderuit: 4-1.

Robin Nelisse opende na twintig minuten de score. De aanvaller benutte een strafschop, die werd toegekend na een overtreding op Alexander Zickler: 1-0. Tien minuten later verdubbelde Johan Vonlanthen de voorsprong. De voormalig PSV-speler passeerde doelman Robert Almer in de verre hoek: 2-0.

Na rust zetten Somen Tchoyi en László Bodnar de Rote Bullen van trainer Co Adriaanse op een 4-0 voorsprong, waarna Mario Bazina in de slotfase de eer redde namens de bezoekers.

Door de zege bedraagt het verschil tussen Red Bull Salzburg en Austria Wien met nog acht wedstrijden te gaan twaalf punten. Rapid Wien staat tweede en heeft acht punten achterstand op de koploper, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.