Reis volleert PSV voorbij defensief FC Kopenhagen

Door de 1-0 zege op FC Kopenhagen heeft PSV een uitstekende stap gezet naar de volgende ronde van de Europa League. Jonathan Reis was de matchwinner.

PSV-coach Fred Rutten had ervoor gekozen om Timmy Simons in het hart van de verdediging te posteren en Jonathan Reis kreeg net als tegen SC Heerenveen de voorkeur als diepe spits boven Ola Toivonen. Balász Dzsudzsák, in de Eredivisie geschorst, nam weer zijn plek als linksvoor in. Nordin Amrabat moest daarom genoegen nemen met een plaats op de bank.

De Eindhovenaren troffen een FC Kopenhagen dat zich zeer defensief opstelde en PSV via uitbraken hoopte te verrassen. De thuisploeg mocht van de Denen de bal hebben, maar PSV speelde in een te laag tempo om veel af te dwingen. Voor rust kreeg alleen Reis een grote kans om te scoren. Na ruim een half uur mocht de Braziliaan aanleggen voor een strafschop. Mikael Antonsson verloor knullig de bal en kon Reis alleen nog stoppen via een foutieve tackle. De erg ver van zijn lijn staande Johan Wiland keerde de penalty echter. Ook na de hervatting kreeg het matig gevulde Philips Stadion een vergelijkbaar spelbeeld te zien. PSV was erg zuinig en FC Kopenhagen gaf af en toe een schimpscheut, meestal via Jesper Grønkjær. Twintig minuten voor tijd gooide de thuisploeg de schroom wat van zich af en meldde zij zich nadrukkelijker bij het doel van de bezoekers.

Dit had vrijwel direct resultaat. Dzsudzsák brak door op de linkerflank en de Hongaar had een afgemeten voorzet die door Reis hard werd binnen geschoten. De openingstreffer leverde vrijwel direct een leukere wedstrijd op. PSV kreeg meer ruimte, maar slaagde er niet meer in de score uit te breiden.

Sparta Praag won in de andere wedstrijd met 2-0 van CFR Cluj. Na ruim een half uur hadden Juraj Kucka en Roman Hubník voor die eindstand gezorgd. PSV gaat door dit resultaat met drie punten voorsprong op de Tsjechen aan de leiding in de poule. FC Kopenhagen en CFR Cluj volgen op vier punten.