Reiziger maakt op EK geen gebruik van jonge Nederlands elftal-spelers

Reacties

Michael Reiziger gaat geen beroep doen op vaste Oranjeklanten op het EK van volgend jaar zomer. Hoewel een aantal spelers dat al doorgebroken is onder Ronald Koeman in het Nederlands elftal qua leeftijd nog mee zou mogen naar het eindtoernooi, gaat dat niet gebeuren.

Reiziger maakt op EK geen gebruik van jonge Nederlands elftal-spelers
© Pro Shots

Dat heeft bondscoach Reiziger laten weten bij Goedemorgen Eredivisie. Brian Brobbey, Micky van de Ven, Xavi Simons en Bart Verbruggen zijn bijvoorbeeld vaste krachten die nog in Jong Oranje zouden mogen spelen op het EK, maar op wie Reiziger geen beroep zal doen. 'Nee, dat is een gepasseerd station', zei hij desgevraagd.

'Voor de spelers, maar wij bouwen ook aan een elftal', vervolgde de oefenmeester. 'Het is logisch dat spelers van het Nederlands elftal niet terugkomen.' Voor Jorrel Hato, Devyne Rensch, Ian Maatsen en Kenneth Taylor kan dat anders zijn: zij debuteerden weliswaar al in het reguliere Nederlands elftal, maar zijn daarin nog geen vaste waarde.

Aan de talkshowtafel werd verder geconcludeerd dat er in het huidige team van Jong Oranje wellicht minder kwaliteit zit dan op het teleurstellend verlopen vorige EK, met onder meer Brobbey, Ryan Gravenberch, Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Sven Botman in de selectie. 'Maar zij speelden toen ook niet allemaal al in de Premier League. Toen dacht je ook niet dat er wel vijf of zes spelers zich even in Oranje zouden spelen', counterde Reiziger.

UEFA U21 Championship Qualification

Stand Groep C UEFA U21 Championship Qualification 2025 Slovakia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland O21
9
9
0
0
29-3
+26
27
2
Georgië O21
8
5
1
2
10-6
+4
16
3
Zweden O21
8
4
2
2
22-5
+17
14
4
Noord-Macedonië O21
8
3
0
5
5-12
-7
9
* Actueel tot en met 4 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Meer M. Reiziger
Meer over M. Reiziger
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.