Reiziger neemt drie debutanten op in voorselectie Jong Oranje

Reacties

Michael Reiziger heeft op vrijdagmiddag de voorselectie voor Jong Oranje bekendgemaakt. Er is ruimte voor drie nieuwe namen: Kian Fitz-Jim (Ajax), Lamare Bogarde (Aston Villa) en Thom van Bergen (FC Groningen) behoren voor het eerst bij de voorselectie.

Reiziger neemt drie debutanten op in voorselectie Jong Oranje
© Pro Shots

Lamare Bogarde maakte afgelopen dinsdag zijn debuut in de Champions League voor Aston Villa. The Villans wonnen met 0-3 uit tegen Young Boys in de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen op het Europese hoofdtoernooi. De twintigjarige rechtsback komt uit de jeugd van Feyenoord en maakte in de zomer van 2020 de overstap naar de jeugd van Aston Villa, waar hij dit seizoen bij de selectie van het eerste zijn opwachting maakt.

Fitz-Jim maakt in het begin van het seizoen indruk bij Ajax onder nieuwe trainer Francesco Farioli, waardoor hij beloond wordt met een plek in de voorselectie. Hetzelfde geldt voor Thom van Bergen bij FC Groningen. De jonge aanvaller speelt wekelijks in de basis bij de huidige nummer vier van de Eredivisie en heeft zich in de kijker gespeeld bij Jong Oranje.

Jong Oranje heeft zich geplaatst voor het EK dat volgende zomer wordt gehouden in Slowakije. Alle negen duels werden tot dusver gewonnen en alleen de wedstrijd tegen Jong Zweden moet nog gespeeld worden in de kwalificatie. Deze wordt op maandag 14 oktober gespeeld om 18.45 uur in De Goffert in Nijmegen. Daarvoor gaat de ploeg van Reiziger nog oefenen. Op donderdag 10 oktober om 20:00 in het Erve Asito in Almelo ontvangen ze Jong Mexico.

Bekijk hieronder de hele voorselectie van Jong Oranje: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.