Remise bij Sporting tegen Fiorentina, Stuttgart wint

Fiorentina speelde gelijk op bezoek bij Sporting Lissabon, dat lang met tien man speelde. VfB Stuttgart en Olympiakos Piraeus deden goede zaken door hun uitduels te winnen.

Sporting Lissabon-Fiorentina 2-2Al in de zesde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een treffer van Juan Manuel Vargas. Alberto Gilardino zag dat de Peruviaan veel vrijheid had en speelde Vargas aan, de linkshalf schoot de bal van buiten het strafschopgebied hard binnen. Na een klein uur spelen zorgde Simon Vukcevic voor de gelijkmaker, maar doordat hij zijn shirt uittrok bij het vieren van zijn treffer ontving hij zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten.

Met een man minder ging Sporting Lissabon toch op zoek naar de winnende treffer en in de 66ste minuut zorgde Miguel Veloso met een hard schot van afstand voor de 2-1. Fiorentina keerde echter toch met een gelijkspel terug naar Florence. Tussen drie verdedigers nam Gilardino (foto) een bal op de borst aan en rondde knap af. Invaller Stevan Jovetic kreeg nog een goede kans op de 2-3, maar het bleef bij een remise.

FC Timisoara-VfB Stuttgart 0-2VfB Stuttgart heeft in Roemenië eenvoudig gewonnen van FC Timisoara en staat daardoor al met één been in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Markus Babbel scoorde twee keer binnen twee minuten en besliste zo het duel. In de 28ste minuut opende Timo Gebhart de score door een benutte strafschop, die werd toegekend nadat doelman Costel Pantilimon onreglementair Marica afstopte.

Twee minuten later zorgde Aliaksandr Hleb voor de 0-2. De Wit-Rus die op huurbasis overkwam van Barcelona dribbelde langs zes tegenspelers en liet ook Pantilimon kansloos. In de tweede helft kreeg Pavel Pogrebnyak nog een goede kans op de derde treffer van Stuttgart, maar zijn schot werd gepareerd door de FC Timisoara-doelman.

FC Kopenhagen-APOEL Nicosia 1-0Zonder de geschorste Joost Broerse hoopte APOEL Nicosia op bezoek bij FC Kopenhagen de 0-0 vast te houden en dat leek lang te lukken. De thuisclub kreeg enkele goede kansen op de openingstreffer, maar pas na ruim een uur spelen opende Zdenek Pospech de score. De rechtsback kopte een voorzet van Oscar Wendt hard binnen. Het bleef bij de treffer van Pospech, waardoor APOEL op Cyprus plaatsing voor de groepsfase van de Champions League nog kan bewerkstelligen.

Sheriff Tiraspol-Olympiakos Piraeus 0-2Net als Stuttgart lijkt ook Olympiakos Piraeus haast zeker van een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League. Op bezoek bij Sheriff Tiraspol wonnen de Grieken eenvoudig met 2-0. Dudu Cearense opende kort na rust met een knal van afstand de score en Kostas Mitroglou maakte er in de 81ste minuut 0-2 van, nadat hij de bal met de hand had meegenomen en van dichtbij de tweede Olympiakos Piraeus-treffer achter Stanislav Namasco schoot.