Rensch hoopt op spoedig akkoord met Ajax: 'We gaan het snel zien'

Reacties

Devyne Rensch hoopt binnen afzienbare tijd zijn handtekening te zetten onder een contractverlenging bij Ajax. De huidige verbintenis van de 21-jarige verdediger loopt komende zomer af. 'Ik ben altijd met Ajax in gesprek. Als het niet over mijn contract gaat, dan over andere dingen.'

Rensch hoopt op spoedig akkoord met Ajax: 'We gaan het snel zien'
Ajax
Ajax
5 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Rensch kwam dit seizoen nog niet in actie in de Eredivisie. Tegen SC Heerenveen en NAC Breda bleef de rechtsback als gevolg van het roulatiesysteem op de bank, terwijl de duels met Fortuna Sittard (vanwege Europese verplichtingen), Feyenoord en FC Utrecht (beide door politiestakingen) werden uitgesteld. Woensdag wordt de thuiswedstrijd tegen Fortuna ingehaald en gaat Rensch normaal gesproken zijn eerste Eredivisie-minuten maken. 

Op de achtergrond vormt de contractsituatie van Rensch een belangrijk thema. De jeugdinternational ligt nog maar negen maanden vast in de Johan Cruijff Arena. De bedoeling was dat Ajax en de entourage van Rensch na de transferwindow om de tafel zouden gaan. 'Ik ben altijd met Ajax in gesprek. Als het niet over mijn contract gaat, dan over andere dingen', zegt de rechtsback, die de gesprekken met technisch directeur Alex Kroes aan zijn zaakwaarnemer laat.

Intentie
Als het aan Rensch ligt, laat zijn contractverlenging niet lang meer op zich wachten. Ook Ajax wil de verbintenis van de verdediger graag openbreken. Gebeurt dat niet, dan kan Rensch de club komende zomer transfervrij verlaten. Het is duidelijk dat beide partijen dat willen voorkomen. 'We gaan het snel zien, denk ik. We moeten kijken wat er gaat gebeuren, hoe het gaat lopen. Dat moet goed komen, de intentie is er zeker.'

De wedstrijd van Ajax tegen Fortuna Sittard begint woensdag om 20.00 uur. Bij een overwinning klimmen de Amsterdammers van plek vijftien naar minimaal plek zeven. 

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.