Resink levert Almere een recordbedrag op

Reacties

Middenvelder Stije Resink (21) gaat Almere City FC met afstand de hoogste transfersom in de clubhistorie opleveren. Almere ontvangt een bedrag van ‘zeven cijfers’ van FC Groningen, ofwel: meer dan één miljoen euro. De grootste transfer stond nog op naam van Soufyan Ahannach. Hij vertrok voor zo’n zes ton naar Brighton & Hove Albion FC.

Resink levert Almere een recordbedrag op
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
1 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Aangezien Resink zelf aangaf graag de transfer te willen maken en Almere zeer tevreden is over het transferbedrag, voelde het als een goed moment voor alle partijen. Ook omdat Almere zijn plek in de transferketen maar al te goed kent.

Door het vertrek van Sherel Floranus, die ook een transfersom opleverde, kon Almere zelf ook wat uitgeven. Na het binnenhalen van Damil Dankerlui en James Lawrence voor de verdediging en de twee Franse spelers Ruben Providence en Junior Kadile voor de aanval is Almere alleen nog op zoek naar een speler voor het middenveld. De club meldde zich voor De Graafschap-middenvelder Phillip Brittijn, maar tot een deal is het nog niet gekomen. Maar gesteund door het recordbedrag van Resink zal Almere voor de transferdeadline van maandagavond waarschijnlijk wel een middenvelder kunnen presenteren.

Voor Resink is dit sowieso een bijzonder weekend. Almere City en FC Groningen spelen zaterdag om half vijf tegen elkaar. Het is tevens de eerste keer in de historie van het Nederlands betaald voetbal dat dit affiche op het programma staat. Minuten maken tegen zijn oude ploeg zit er niet in: hij zal niet in de wedstrijdselectie van FC Groningen zitten.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer S. Resink
Meer over S. Resink
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.