Reuser helpt 'zijn' Willem II langs Vitesse

Willem II leek binnen 45 minuten het thuisduel met Vitesse te hebben beslist, maar moest in de slotfase nog even oppassen: 3-2. Martijn Reuser gold als beul voor zijn oude ploeg, door voor rust alle doelpunten te maken.

De wedstrijd was in die eerste 45 minuten zeer vermakelijk. Beide ploegen leken te willen voetballen. Willem II maakte de beste indruk en zette eigenlijk de lijn voort van de uitwedstrijd tegen AZ. In Alkmaar verloren de Tilburgers dan wel, maar het gehavende en sterk verjongde elftal speelde aardig mee.

Net als tegen AZ liet Martijn Reuser ook tegen Vitesse zien dat hij nog steeds goed kan voetballen. In de dertiende minuut maakte hij de eerste goal. Op aangeven van Anouar Hadouir volleerde hij de bal achter Dragoslav Jevric.

2-0 Twintig minuten later mocht Reuser vanaf elf meter aanleggen, nadat hij onderuit was gehaald door Stijn Vreven. En in de 45ste minuut stond Reuser opnieuw achter de stip, ditmaal omdat Purrel Fränkel Anouar Hadouir tegen het gras had gewerkt. Ook deze keer passeerde Reuser Dragoslav Jevric met een droge knal.

Na rust waren de spelers vooral onaardig tegen elkaar en viel er voetballend weinig te genieten. In de slotfase kwam het duel echter toch nog tot leven. Vrij onverwacht scoorde Vitesse twee keer in een kort tijdsbestek.

In de 82ste minuut liep Nick Hofs van dichtbij de 3-1 binnen. En in de eerste minuut van blessuretijd knikte Igor Gluscevic op aangeven van Theo Janssen de 3-2 achter doelman Oscar Moens. Maar de ploeg van coach Edward Sturing miste de tijd voor een echte jacht op de gelijkmaker.