Ribéry haalt papieren en maakt zich op voor trainersloopbaan

Reacties

Franck Ribéry is klaar voor een carrière als trainer. De voormalig topspeler rondde deze week zijn voorlaatste trainersopleiding af. Daarmee is hij voor diverse clubs in Italië al haalbaar.

Ribéry haalt papieren en maakt zich op voor trainersloopbaan
© Pro Shots

Woensdag publiceerde de Italiaanse voetbalbond de lijst met afgestudeerden van de UEFA A-opleiding. Ribéry heeft zijn papiertje behaald, blijkt uit die documentatie. Daarmee kan hij in Italië tot en met de Serie C aan de slag.

Nu gaat de Fransman voor zijn UEFA PRO-diploma, meldden Italiaanse media. Daarmee lijkt de Fransman zich voor te bereiden op een loopbaan als trainer. Het is nog even afwachten bij welke club dat zal gaan gebeuren, al is de voormalige buitenspeler nu onderdeel van de technische staf van Salernitana.

Ribéry speelde 81 interlands voor Frankrijk. Ook werd hij een clubicoon bij Bayern München, waar hij 425 officiële wedstrijden speelde, de Champions League won en negen keer landskampioen werd. Behalve bij Bayern speelde Ribéry nog voor onder andere Galatasaray, Marseille, Fiorentina en Salernitana.

Overigens studeerde nog een bekende ex-voetballer af. Samir Handanovic, die tot voor kort het doel van Internazionale verdedigde, mocht ook zijn papiertje op gaan vragen. Handanovic is al jeugdtrainer van het Onder 17-team van Inter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.