Ricksen helpt Rangers aan moeizame zege

Celtic en Glasgow Rangers hadden alle moeite om de drie punten binnen te halen, ook al waren zij veel beter dan hun tegenstanders. Beide ploegen sloegen pas na rust toe.

De ranglijst van de Schotse Premier League vertoont een enorm verschil tussen koploper Celtic en hekkensluiter Motherwell, maar de regerend kampioen had alle moeite om de drie punten binnen te halen. Voor rust creëerden the Bhoys kans na kans, maar even vaak faalden zij of stuitten zij op doelman Rab Douglas.

Celtic moest tot de 53e minuut wachten voordat Douglas zich gewonnen gaf. Henrik Larsson opende de score, door van dichtbij bij de tweede paal binnen te schieten. Twintig minuten later stond de teller op drie na een eigen doelpunt van Scott Leitch en een gewoon doelpunt van Joos Valgaeren. Celtic zegevierde uiteindelijk met 3-1.

Ook Glasgow Rangers moest knokken. Het duel met thuisploeg Hearts kende haast een zelfde scenario als dat van Celtic met Motherwell: de ploeg uit Glasgow stapelde kans op kans, maar slaagde er voor rust niet in doelman Roddy McKenzie te passeren. Noch Ronald de Boer, Shota Arveladze of Lorenzo Armoruso kwam tot scoren.

Het was Fernando Ricksen die vlak na rust het slot van het doel schoot. In de 52e minuut lukte het de international om een voorzet van Arthur Numan binnen te werken. Vijf minuten later leek het duel beslist na een tweede gele kaart van Hearts' Alan Maybury. Toch vergrootte Barry Ferguson pas in de 79e minuut via een strafschop de voorsprong voor the Gers, waarna Ricksen zijn tweede maakte en invaller Stephen Hughes de eindstand op 4-0 bepaalden.