Rijkaard: 'Dit is een grote club met een rijke historie'

Onder grote belangstelling heeft Frank Rijkaard zijn eerste persconferentie gegeven aan de Turkse media. De nieuwe coach van Galatasaray vertelde dat het snel gegaan is. 'Ik sprak met de technisch directeur en de president en had gelijk een goed gevoel. Na dat gesprek hebben we een tijdje geen contact gehad en donderdag kwam alles ineens in een stroomversnelling', aldus Rijkaard.

Rijkaard: 'Dit is een grote club met een rijke historie'

'Dit is een grote club met een rijke historie. Dat vormt een heel grote uitdaging', liet de voormalige coach van Oranje, Sparta en Barcelona weten. De 46-jarige Rijkaard weet dat de fans niet minder dan de landstitel verwachten. De oefenmeester denkt niet te bezwijken onder de druk van de supporters. 'Als speler en als trainer moest ik omgaan met veel druk. Ik ben blij dat de verwachtingen hoog zijn.'

Voordat Rijkaard een contract ondertekende bij Cim Bom Bom won hij eerst informatie in bij Guus Hiddink en Leo Beenhakker. De oud-coaches van respectievelijk Fenerbahçe en Istanbulspor adviseerden positief. 'Ik heb met ze gesproken over hun ervaringen. Vooral van Guus Hiddink heb ik goede verhalen gehoord', vertelde Rijkaard aan de massaal toegestroomde persvertegenwoordigers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen