Riquelme behoort weer toe aan Boca Juniors

Juan Román Riquelme heeft zijn transfer van Villarreal naar Boca Juniors afgerond. De spelverdeler is officieel gepresenteerd door de Argentijnse club.

Riquelme behoort weer toe aan Boca Juniors

Riquelme lag overhoop met Villarreal-coach Manuel Pellegrini en kwam om die reden dit seizoen niet meer in actie in de Primera División. In februari belandde hij op huurbasis al bij Boca, de club die hij in 2002 voor een Europees avontuur verliet.

Riquelme hielp Boca dit jaar aan de Copa Libertadores, al de zesde keer dat de Argentijnse club die beker in de wacht sleepte. Boca bleek na het verstrijken van de huurperiode van vijf maanden echter niet bij machte de speler definitief vast te leggen.

Nadien maakte Riquelme indruk in de vier WK-kwalificatiewedstrijden die de stilist met Argentinië afwerkte. Hij maakte daarin vier doelpunten. Over de terugkeer naar zijn oude club zei de Argentijn deze week in de Spaanse media: 'Naar Boca gaan is voor mij de enige mogelijkheid in 2010 met mijn land aan het WK deel te nemen. En dat is voor mij de gróótste motivatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen