RKC bezorgt beter Roda frustrerend avondje

Een zondagsschot van RKC Waalwijk zorgde voor een frustrerende avond van Roda JC. Ternauwernood pakte het betere Roda een punt: 1-1.

RKC bezorgt beter Roda frustrerend avondje

Het was een frustrerende avond voor Roda JC. De ploeg van coach Wiljan Vloet had het beste van het spel en kreeg de meest rainte mogelijkheden. Maar RKC bleek een zeer lastige tegenstander. Bovendien kreeg de ploeg van coach Erwin Koeman een flinke steun in de rug door een vroege goal.

Dat vroege doelpunt kwam op naam van Robert Fuchs, die een afgeslagen bal vanaf twintig meter ineens op zijn linker nam. Dragan Kujovic kon alleen kansloos toekijken hoe de bal links achter hem in zijn doel plofte.

Voor de treffer was Roda al beter, na de goal was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Khalid Sinouh, kreeg Roda de ene na de andere kans, en misten de Limburgers de ene na de andere mogelijkheid. RKC beperkte zich tot verdedigen en tijdrekken.

Arouna Kone snelt langs Jochen Janssen Sekou Cissé was de meest opvallende speler van Roda. Zowel in de eerste als in de tweede helft kreeg hij een paar riante mogelijkheden, maar of doelman Sinouh lag in de weg of hij zelf faalde.

Cissé was niet de enige: Sergio stuitte op Sinouh, Gregoor van Dijk raakte de lat, Arouna Koné schoot op de paal. Tevens besloot scheidsrechter René Temmink een treffer van Sergio af te keuren vanwege hinderlijk buitenspel van Koné.

Uiteindelijk kwam Roda toch langszij, met een beetje hulp van Temmink, die in de 84ste minuut een overtreding van Marc van Hintum op Koné bestrafte met een strafschop. Van Dijk schoot hoog en in de hoek binnen en zorgde zo voor de meer dan terechte beloning van Roda.

In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele mogelijkheden om de winst te pakken, maar de drie punten bleken Roda niet gegund.

Bekijk hier al onze video's