RKC geeft spits acht jaar na Twente-periode nieuwe kans op eerste Eredivisie-goal

Reacties

RKC Waalwijk heeft een opvolger gevonden van de naar FC Utrecht vertrokken David Min. Oskar Zawada maakt zijn comeback in de Eredivisie, hij komt transfervrij over vanuit Nieuw-Zeeland.

RKC geeft spits acht jaar na Twente-periode nieuwe kans op eerste Eredivisie-goal
© Pro Shots

Zawada speelde in 2016 een half jaar voor FC Twente, dat hem toentertijd huurde van VfL Wolfsburg. De Pool kwam tot elf wedstrijden in de Eredivisie, maar scoorde daarin niet. Acht jaar later krijgt hij een volgende kans op zijn eerste doelpunt in Nederland, hij tekent voor twee jaar bij RKC.

Technisch directeur Mo Allach: 'Wij zijn blij dat het gelukt is om Oskar naar Waalwijk te halen. Na het vertrek van David Min zijn we er in geslaagd om een spits aan onze selectie toe te voegen. Met zijn ervaring en kwaliteiten maken we weer een volgende stap om onze voorhoede in te vullen.'

Zawada speelde na zijn tijd bij Wolfsburg nog voor Karlsruher SC, Wisla Plock, Arka Gdynia (allebei Polen), Jeju United (Zuid-Korea), Stal Mielec (Polen) en als laatst voor Wellington Phoenix, uitkomend in de Australische competitie. Daar maakte hij 22 doelpunten in 40 competitiewedstrijden.

Voor RKC is Zawada de zesde zomerversterking, na Richard van der Venne, Juan Familia-Castillo, Roshon van Eijma, Tim van de Loo en Yanick van Osch. Daarnaast keerde Luuk Wouters terug in Waalwijk en werd Daouda Weidmann definitief vastgelegd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.