RKC neemt voorschot op tweede periodetitel

FC Den Bosch herstelde zich ten koste van FC Eindhoven. De ploeg van Theo Bos kwam niet dichter bij RKC Waalwijk, dat afstevent op de tweede periodetitel.

RKC neemt voorschot op tweede periodetitel

RKC Waalwijk-FC Emmen 3-1Nog immer zonder de herstellende Patrick van Diemen, Ruud Berger en Alexandre Di Gregorio gaf RKC Waalwijk ook FC Emmen het nakijken. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic dankte de punten aan Luwamo Garcia. De Belgische jeugdinternational maakte de Drentse openingstreffer van Morten Friis Jensen waardeloos. Het laatste wapenfeit was van Martijn Reuser, die na een combinatie met Garcia scoorde. En passant zette RKC een goede stap op weg naar de winst in de tweede periode. Volgende week een zege pakken tegen FC Eindhoven is genoeg.

FC Den Bosch-FC Eindhoven 2-0 Na twee remises kon het Bossche thuispubliek weer een overwinning begroeten. Dankzij treffers van Koen van der Biezen en Paul Beekmans was het pleit in de eerste 45 minuten al beslecht. FC Eindhoven, dat aantrad zonder de geblesseerde Joos van Barneveld, maakte na rust te weinig klaar.

Go Ahead Eagles-FC Dordrecht 1-2 Go Ahead Eagles bewees zichzelf een slechte dienst door in de eigen Adelaarshorst een voorsprong niet te kunnen vasthouden. De Deventer kanshebber voor de tweede periodetitel verkeek zich in de veerkracht van FC Dordrecht, dat zich in de tweede helft herpakte. Doelpunten van Nick van der Velden en Nassir Maachi leverden de gasten drie punten op.

BV Veendam-Haarlem 1-1 BV Veendam, dat aantrad zonder de zieke Ruben Schaken, behield de ongeslagen status in De Langeleegte. Maar het Groningse publiek had misschien wel meer verwacht dan het uiteindelijke 1-1 gelijkspel tegen Haarlem na de snelle openingstreffer van Erwin Buurmeijer. Roel de Graaff hielp de gasten aan een punt.

Helmond Sport-FC Volendam 2-1 Nog zonder de laatste aanwinst Hilmi Mihci maakte Helmond Sport in de slotfase FC Volendam de punten afhandig. Ilja van Leerdam en Marcio Junqueira verpestten de avond voor Volendam, dat door de nederlaag de tweede periodetitel uit zicht zag verdwijnen.

ADO Den Haag-FC Zwolle 3-1FC Zwolle moest de tweede nederlaag op rij slikken. In Den Haag ging de ploeg van trainer Jan Everse ten onder. De geruststellende tweede en derde ADO-goal kwam op naam van uitblinker Hursut Meric, die na rust het voorbeeld van Virgilio Teixeira volgde.

AGOVV Apeldoorn-MVV 4-1 Ook op Sportpark Berg en Bos maakte Gunter Thiebaut zijn faam als goalgetter waar. De tiende seizoenstreffer van de Belg ten spijt, MVV vertrok met lege handen huiswaarts. AGOVV Apeldoorn had in de personen van Dries Mertens (2), Ruud ter Heide en Rihairo Meulens meer productie in de ploeg.

Fortuna Sittard-TOP Oss 0-1 De rode kaart voor TOP Oss-aanvaller Davy Zafarin na ruim een half uur voor een harde tackle op Rick Geenen bood Fortuna Sittard een mooie kans de derde zege in de tweede periode te pakken. Maar de Limburgse dadendrang bleef vruchteloos, TOP Oss hield met tien man de 1-0 voorsprong vast. Ook omdat Fortuna in de slotfase Angelo Simone met twee gele kaarten verloor.

FC Omniworld-RBC Roosendaal 3-2Het eerste optreden van Yannis Anastasiou voor FC Omniworld eindigde in een teleurstelling. De Griekse routinier, die afgelopen week zijn clubloze status verruilde voor een contract in Almere, deed tegen RBC Roosendaal van zich spreken. Ondanks zijn treffer verloor FC Omniworld met 3-2.

Stormvogels Telstar-SC Cambuur-Leeuwarden 1-2 Marc Mboua was voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de zevende nederlaag van Stormvogels Telstar op rij. De Kameroense aanvaller hielp SC Cambuur-Leeuwarden voor rust aan een comfortabele 2-0 voorsprong die afdoende bleek voor de drie punten. Daar deed de aansluitingstreffer van Melvin Holwijn niets aan af.

Bekijk hier al onze video's