RKC profiteert minimaal van verlies Go Ahead

De hele topzes van de Jupiler League speelde tegen elkaar: RKC behield ternauwernood de koppositie, en FC Den Bosch en MVV pakten als enige de drie punten.

FC Volendam-RKC Waalwijk 1-1
Opnieuw verspeelde RKC punten, ditmaal bij Volendam. Toch behield de ploeg van coach Zeljko Petrovic de koppositie door het gelijkspel. In de 35ste minuut van de gelijkopgaande eerste helft had Abdelhali Chaiat Volendam vanaf de strafschopstip op een 1-0 voorsprong gezet nadat Ruud Berger Bernard Hofstede onderuit had gehaald. Na rust drong RKC aan, maar botste het lang op doelman Jeroen Verhoeven. In de zestigste minuut was het uiteindelijk Alexandre Di Gregorio die de bezoekers aan het zo belangrijke punt hielp. De Belgische invaller deed dat met een rake vrije trap vanaf 25 meter.

Go Ahead Eagles-FC Den Bosch 2-3
FC Den Bosch hield RKC op kop door in Deventer te winnen. In het spannende duel had de thuisploeg het meeste initiatief, maar sloeg Den Bosch op de juiste momenten toe. Go Ahead was op slag van rust via ex-Bosschenaar Melchior Schoenmakers op 1-0 gekomen. Hij tikte binnen op aangeven van te Boekhorst. Maar na rust poetsten de Bosschenaren die achterstand weg. Arturo ten Heuvel, invaller Ramon Luijten en Koen van der Biezen zorgden ervoor dat FCDB vijf minuten voor tijd met 3-1 leidde. Schoenmakers bracht de spanning nog wel even terug met zijn tweede treffer van de avond, maar hij kon een nederlaag niet voorkomen.

MVV-FC Zwolle 4-1
MVV beslechtte nog voor rust deze topper in zijn voordeel. Gunter Thiebaut opende de score al snel met een rake kopbal op aangeven van Sjoerd Winkens. Niklas Moisander maakte nog snel gelijk namens de bezoekers. Maar de mannen van coach Robert Maaskant liepen in het daaropvolgende kwartier uit naar een 4-1 voorsprong via Ebrima Sillah, Robert van Boxel en opnieuw Thiebaut. De Belgische topscorer van de Jupiler League heeft inmiddels vijftien goals op zijn naam. Koen van der Biezen

Haarlem-FC Dordrecht 1-1

RBC Roosendaal-Helmond Sport 1-4
Helmond haalde flink uit in Roosendaal. Sjaak Lettinga was de grote man voor de ploeg van coach Jan Poortvliet. De middenvelder tekende na een kwartier voor de 0-1 met een uithaal van afstand en nam na de gelijkmaker van Benjamin Martha ook de 1-2 (weer van afstand) en 1-3 (rebound) voor zijn rekening. In de 78ste minuut besliste Youssef Chida het duel.

AGOVV Apeldoorn-Stormvogels Telstar 0-1
En dat is drie. Na twaalf nederlagen op rij is de ploeg van coach Luc Nijholt nu weer met een zegereeks bezig. In Apeldoorn was het Jan Bruin die in de 37ste minuut voor de winnende treffer tekende.

Cambuur Leeuwarden-BV Veendam 1-1
Guilherme Afonso bezorgde de ploeg van coach Joop Gall de 0-1 in de 45ste minuut, maar halverwege de tweede helft poetste Sandor van der Heide die achterstand weg.

TOP Oss-FC Emmen 4-4
Een ware doelpuntenregen in Oss. Charles Kazlauskas en tweemaal Erik Quekel zetten TOP driemaal op voorsprong, Geoffrey Verweij, Roy Stroeve en Morten Friis maakten telkens gelijk. In de slotfase kwam Emmen nog op 3-4 via Friis, maar ditmaal tekende Kazlauskas voor de gelijkmaker: 4-4.

FC Eindhoven-Fortuna Sittard 1-0
Eindhoven scoorde in de blessuretijd. Na een vrije trap kopte Tim Nelemans via de paal de bal in het Sittardse doel: 1-0. Fortuna neemt de voorlaatste plaats over van Eindhoven.