RKC stap dichter bij titel op succesvolle avond

RKC Waalwijk-Haarlem 2-0 RKC deed goede zaken op de 26ste speeldag. De koploper vergrootte de voorsprong door zelf te winnen van Haarlem en doordat de concurrentie punten liet liggen. Het gat met de achtervolgers FC Volendam en FC Zwolle bedraagt acht punten. Martijn Reuser scoorde voor rust, Tim Peters erna.

FC Emmen-FC Volendam 2-2
Volendam bleef voor de vijftiende keer op rij ongeslagen. De ploeg van Stanley Menzo moest op de Meerdijk twee keer een achterstand wegpoetsen. Raachid El Yaakoubi en Rowin van Zaanen maakten de Emmen-goals van Morten Friis Jensen (zijn elfde van het seizoen) en Roy Stroeve ongedaan.

SC Cambuur-Leeuwarden-FC Zwolle 1-1
Zwolle leek op weg naar een zege. De gasten leidden vanaf de 54ste minuut door een doelpunt van Derk Boerrigter. Drie minuten voor tijd maakte Koen Brack gelijk, waardoor Zwolle het vierde gelijkspel op rij moest incasseren en terrein verloor op RKC.

Go Ahead Eagles-MVV 2-1
Go Ahead verkleinde de marge met MVV tot twee punten. De Deventenaren klopten de Limburgers en maakten een einde aan de serie van drie wedstrijden zonder overwinning. Rogier Wissink en Sjoerd Ars hielpen de thuisploeg aan een 2-0 voorsprong, waarna Gunther Thiebaut met zijn achttiende van het seizoen wat terugdeed.

FC Omniworld-Helmond Sport 3-1
Omniworld klom verder omhoog en voor Helmond Sport kwam er juist een einde aan drie opeenvolgende driepunters. De club uit Flevoland boekte de vierde zege in zes duels en de vierde thuisoverwinning op rij. In iets meer dan een helft was de wedstrijd gespeeld. Diangi Matusiwa zorgde zowel voor de 1-0 als de 2-0 en staat inmiddels op zeven goals. Net na rust scoorde ook Paul Mulders voor de zevende keer. Helmond Sport kwam niet verder dan een treffer van Peter Uneken.

FC Eindhoven-RBC Roosendaal 1-2
RBC hield Eindhoven op de laatste plaats in de Jupiler League. De ploeg van coach Rob Meppelink won de Brabantse derby, waar pas in de laatste tien minuten werd gescoord. RBC sloeg zijn slag door treffers van Kees Kwakman en Benjamin Martha. De 2-1 van Ruud van der Rijt (negentigste minuut) kwam te laat om nog een punt over te houden.

TOP Oss-AGOVV Apeldoorn 2-0
Dat TOP Oss van AGOVV won, was gezien de vorm van beide teams geen verrassing. TOP haalde met de zege in eigen huis dertien punten uit de laatste zes duels, terwijl AGOVV al vijf wedstrijden niet meer won. Wouter van den Herik en Erik Quekel velden het vonnis.

Stormvogels Telstar-BV Veendam 2-1
Veendam staat er nog veel triester voor. Negen zegenloze duels werden er tien. In Velsen-Zuid bleek Stormvogels Telstar trefzekerder. Jan Bruin en Marien Willemsen zorgden voor een veilige marge. De goal van Age Hains Boersma (negentigste) kwam te laat om een slotoffensief af te dwingen.

FC Dordrecht-Fortuna Sittard 1-0
Dordrecht smaakte weer eens het genoegen drie punten bij te schrijven. Dat was de ploeg van Gert Kruys al vier wedstrijden niet meer gelukt. Reshan Sardar werd de matchwinner.