RKC verspeelt punten en Go Ahead nadert

Koploper RKC Waalwijk poetste in de slotfase een 2-0 achterstand weg, maar kon niet verhinderen dat nummer twee Go Ahead Eagles de achterstand verkleinde.

Haarlem-RKC Waalwijk 2-2
Haarlem had in de derde periode nog geen doelpunt gemaakt en geen punt gepakt, maar leek tegen koploper RKC toch op weg naar een zege toen de ploeg van coach Jan Zoutman in de 77ste minuut op een 2-0 voorsprong kwam na een intikker van Michel Kruijer en een rake kopbal van Roel de Graaff. Toch kwam RKC nog op gelijke hoogte. Kruijer kopte ongelukkig in eigen doel (2-1), waarna Robert Fuchs in de 82ste minuut vanaf de strafschopstip voor de 2-2 zorgde na een overtreding van doelman René Ponk op Martijn Reuser.

MVV-Go Ahead Eagles 0-1
Een vroege treffer bleek voldoende voor Go Ahead om de drie punten te pakken bij MVV. In de elfde minuut ging Achmed Ahahoui een een-twee aan met Dominique van Dijk, waarna hij zelf scoorde. Jo Vermast was het dichtst bij een gelijkmaker, maar de Belg raakte de paal. In de strijd om de derde periode zijn de Eagles nu nog de enige met de volle score: twaalf punten uit vier duels. In de stand van de Jupiler League bedraagt de achterstand op RKC nog twee punten.

FC Zwolle-Cambuur Leeuwarden 4-1
Zwolle had aan 36 minuten genoeg om Cambuur duidelijk opzij te zetten. Erik Bakker tekende al na acht minuten voor de eerste goal na een fraaie Zwolse aanval. Anton Jongsma vergrootte de voorsprong tot 3-0 met een uithaal van dichtbij en eentje van veraf. En Marcel Kleizen besliste in de 36ste minuut de eenzijdige wedstrijd met zijn eerste competitiegoal, een schot uit de draai: 4-0.

1-0 voor Veendam FC Volendam-FC Emmen 5-1
Volendam won ook al ruim, maar liep pas ver na rust uit naar een veilige voorsprong. Na een kwartier zette Paul Quasten de 1-0 op het scorebord en vlak na rust voegde Mathieu Boots daar een goal aan toe. Paul Haemhouts leek in de 72ste minuut voor een spannende slotfase te gaan zorgen, maar Bernard Hofstede, Jac Tuyp en Rowin van Zaanen maakten binnen zeven minuten voor de 3-1, 4-1 en 5-1. De goal van Hofstede was het fraaist, hij scoorde met een mooie lob.

BV Veendam-Stormvogels Telstar 2-0
Stormvogels blijft verliezen. De Witte Leeuwen leden aan De Langeleegte hun twaalfde opeenvolgende competitienederlaag. Ewald Koster leidde in de twintigste minuut het verlies in met een rake kopbal, Mark Veldmate zette de bezoekers in de 53ste minuut op een 2-0 achterstand door een afgeslagen hoekschop binnen te schieten.

AGOVV Apeldoorn-TOP Oss 1-4
In het laatste kwart pakte de ploeg van coach Hans de Koning de drie punten. Na treffers van Dirk Schoofs (0-1) en Ruud ter Heide (1-1), waren het Erik Quekel en Charles Kazlauskas die binnen drie minuten voor de 1-2 en 1-3 tekenden. In blessuretijd was het Revi Rosalia die de laatste treffer maakte.

Fortuna Sittard-FC Dordrecht 2-5
Dordrecht rekende heel simpel af met Fortuna. De ploeg van coach Gert Kruys profiteerde van de vele missers in de defensie van de Limburgers. Nassir Maachi scoorde in de eerste helft al driemaal en zette de bezoekers op 0-3. Via Dirk Jan Derksen kwam Fortuna nog wel terug tot 2-4, maar een punt zat er niet in voor de mannen van Henk Wisman. De laatste twee Dordtse goals waren van Nick van der Velden en Resham Sardar.

RBC Roosendaal-FC Eindhoven 3-0
Na rust lukte het RBC het klasseverschil in de score uit te drukken. Kees Kwakman maakte 1-0, Laurens ten Heuvel voerde in de 56ste en 62ste minuut de voorsprong op tot 3-0 mete een benutte rebound en een schot uit de draai.

Helmond Sport-FC Omniworld 2-1
Wamberto begon in de basis bij Omniworld, maar dat mocht niet baten. In de 53ste minuut was het Bruno David Roma die Helmond op de beslissende 2-1 voorsprong zette.