RKC Waalwijk verdringt Den Bosch van kop

FC Den Bosch is de koppositie in de Jupiler League kwijtgeraakt aan RKC Waalwijk, dat ondanks een Bossche inhaalrace de topper won.

RKC Waalwijk-FC Den Bosch 3-2FC Den Bosch toonde veerkracht in de topper in Waalwijk. Een 2-0 achterstand werd in de tweede helft knap weggewerkt. Maar een beloning bleef uit voor de ploeg van Theo Bos. Zeven minuten voor tijd besliste Robert Fuchs de topper in het voordeel van RKC Waalwijk, dat met de winst over Den Bosch naar de eerste plaats wipte.

Stormvogels Telstar-ADO Den Haag 1-2ADO Den Haag boekte de eerste overwinning op vreemde bodem. Wesley Verhoek vóór en Lex Immers kort ná rust gaven de ploeg van trainer Wiljan Vloet lucht. Stormvogels Telstar deed via Geoffrey Meye nog wel wat terug, maar het was te weinig en te laat.

TOP Oss-SC Cambuur-Leeuwarden 3-2SC Cambuur-Leeuwarden heeft het bekersucces in de Jupiler League geen vervolg kunnen geven. Het bezoek aan Oss leverde een 3-2 nederlaag op. TOP Oss nam door toedoen van Tony de Groot en Revi Rosalia een beslissende voorsprong.