RKC weer alleen koploper na Zwols drama in Dordrecht

Na een succesvolle inhaalrace en een gedeelde koppositie heeft FC Zwolle weer even een pas op de plaats moeten maken. RKC Waalwijk gaat weer alleen aan de leiding in de Jupiler League. Bijna traditiegetrouw vielen er ook tijdens deze speeldag weer veel goals in de slotfase.

RKC Waalwijk-TOP Oss 3-0Na twee opeenvolgende nederlagen heeft RKC Waalwijk weer eens gewonnen. TOP Oss was het slachtoffer. De thuisclub sloeg vlak voor en vlak na het rustsignaal toe. Fred Benson zorgde ervoor dat RKC met een voorsprong de kleedkamer ging opzoeken. Kort na de hervatting maakte Tim Bakens er 2-0 van. De winst voor de ploeg van Zeljko Petrovic kwam niet meer in gevaar. Benson bepaalde de eindstand in de slotfase op 3-0.

FC Dordrecht-FC Zwolle 1-1Vreugde en verdriet lagen voor FC Zwolle dicht bij elkaar in Dordrecht. In de 89ste minuut scoorde Eric Botteghin voor de gasten, die daardoor met een 0-1 zege leken te gaan vertrekken. Nassir Maachi zorgde er echter toch voor dat Zwolle tegen puntenverlies aanliep. De invaller sloeg toe in de derde minuut van de blessuretijd: 1-1.

FC Volendam-FC Omniworld 3-0Volendam herstelde zich van de thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard van een week eerder. De ploeg van Stanley Menzo liet zich niet opnieuw verrassen door een laagvlieger en versloeg FC Omniworld met 3-0. Nadat Aaron Meijers de score had geopend, maakte Jack Tuyp er in de blessuretijd van de eerste helft 2-0 van. Voor de Volendammer was het zijn achttiende seizoenstreffer en daardoor komt hij op gelijke hoogte met topscorer Gunter Thiebaut. Met een benutte strafschop bepaalde Bernard Hofstede de eindstand op 3-0.

FC Den Bosch-MVV 1-1Net als Zwolle liep ook FC Den Bosch in de titelstrijd tegen puntenverlies aan. Voor de ploeg van coach Theo Bos was het gelijkspel echter een winstpunt, want Den Bosch had liefst 84 minuten tegen een achterstand aangekeken. Philipp Haastrup had MVV al na vijf minuten aan een 0-1 voorsprong geholpen. Pas in de 89ste minuut bracht Stanley Aborah de thuisploeg op gelijke hoogte door een strafschop te benutten, nadat er een overtreding was gemaakt op Gorgi Hristov (foto). ADO Den Haag-AGOVV Apeldoorn 3-0ADO boekte de veertiende zege van het seizoen en blijft kans houden op een terugkeer naar de Eredivisie. Tegen AGOVV moesten de Hagenaars lang wachten op doelpunten, maar toen de ban eenmaal gebroken was ging het snel. Rick Hoogendorp opende het bal in de 77ste minuut. Zijn voorbeeld werd drie minuten later gevolgd door Virgilio Teixeira. Twee minuten later was het de beurt aan Wesley Verhoek, die er 3-0 van maakte.

Helmond Sport-BV Veendam 1-2Ook in Helmond was een laat doelpunt beslissend. Angelo Zimmerman bezorgde BV Veendam het volle pond door in de laatste minuut uit een strafschop de 1-2 te laten aantekenen. Eerder had Ruben Schaken de gasten al aan een voorsprong geholpen, maar die treffer werd nog ongedaan gemaakt door een doeltreffende uithaal van Jordan Remacle.

Go Ahead Eagles-FC Eindhoven 1-1Het ontslag van coach Mike Snoei heeft bij Go Ahead Eagles nog niet direct tot betere prestaties geleid. Tegen hekkensluiter FC Eindhoven kwam de Deventer club niet verder dan 1-1. Ruud van de Rijt zorgde voor de verrassende voorsprong voor de gasten. Sjoerd Ars maakte gelijk.

FC Emmen-RBC Roosendaal 1-2Ook in Emmen zat het venijn in de staart. In een aanvankelijk saaie wedstrijd leek een rake kopbal van Marcel Pannekoek de thuisclub drie punten op te leveren. RBC kwam langszij en ging er zelfs nog met de zege vandoor. Invaller Iwan Redan was beslissend. De aanvaller verzorgde de assist bij de gelijkmaker van Danny Guijt in de 89ste minuut. Een minuut later zette Redan de wedstrijd op zijn kop door bij de tweede paal de 1-2 binnen te tikken.

Fortuna Sittard-Stormvogels Telstar 0-3Laurens ten Heuvel is de man in vorm bij Stormvogels Telstar, maar onderscheidde zich in Sittard in negatief opzicht. De spits opende nog wel de score uit een strafschop, maar kreeg in de tweede helft een directe rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Hessel Steegstra. Telstar leidde op dat moment al met 2-0 omdat ook Frank Korpershoek had gescoord. Fortuna kon echter geen vuist maken tegen de tien overgebleven gasten. Sterker nog, in blessuretijd zorgde Marien Willemsen na een counter voor 0-3.

Haarlem-SC Cambuur-Leeuwarden 0-1Marc Mboua bezorgde Cambuur drie punten op bezoek bij Haarlem. De Kameroener liet zich in de 79ste minuut tot matchwinner kronen.