Robben en Sneijder dingen mee naar Gouden Bal

De wereldvoetbalbond (FIFA) heeft de tien spelers bekendgemaakt die strijden om de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler van het WK. Onder hen Arjen Robben en Wesley Sneijder. Spanje, zondag in Johannesburg de tegenstander van het Nederlands elftal in de WK-finale, is met drie spelers het best vertegenwoordigd op de shortlist: Andrés Iniesta, Xavi Hernández en David Villa.

Robben en Sneijder dingen mee naar Gouden Bal

Duitsland, dat zaterdag met Uruguay strijdt om de derde plaats, heeft net als Nederland twee kanshebbers. Mesut Özil en Bastian Schweinsteiger werden door de FIFA genomineerd. Verder maken Diego Forlán (Uruguay), Asamoah Gyan (Ghana) en Lionel Messi (Argentinië) de lijst compleet. De FIFA maakt na de finale van zondag de winnaar van de Gouden Bal bekend.

De verkiezing werd zeven keer eerder gehouden. Zinedine Zidane (Frankrijk) won de Gouden Bal in 2006, daarvoor waren Oliver Kahn (Duitsland), Ronaldo, Romario (beiden Brazilië), Salvatore Schillaci (Italië), Diego Maradona (Argentinië) en Paolo Rossi (Italië) de winnaar.

Bekijk hier al onze video's