Robben schittert bij debuut voor Bayern München

Arjen Robben heeft een weergaloze indruk achtergelaten bij zijn debuut voor Bayern München. De dribbelaar scoorde twee keer tijdens de 3-0 winst op VfL Wolfsburg.

Vanaf het begin slaagde de ploeg van Louis van Gaal erin om het de gevaarlijke dreieck van VfL Wofsburg onschadelijk te maken. Zvjezdan Misimovic, Grafite en Edin Dzeko lagen aan de ketting bij de Zuid-Duitsers. Bayern, dat geconcentreerd speelde, hield de toppers Arjen Robben en Franck Ribéry in eerste instantie op de bank. Ook Edson Braafheid had geen basisplaats.

Binnen het halfuur kwam Bayern verdiend op voorsprong. Diego Benaglio kreeg geen vat op de pegel van Hamit Altintop en Mario Gomez was er rap bij om de 1-0 binnen te tikken. Na de pauze bracht Van Gaal Robben in de ploeg. De Bedummer liet zich gelijk gelden en in de 68ste minuut stal hij definitief de harten van de Bayern-fans.

Op aangeven van de vijf minuten eerder ingevallen Ribéry schoot Robben zijn eerste treffer voor Bayern tegen de touwen. Ruim tien minuten later maakte de 43-voudig international zijn droomdebuut compleet. Wederom op aangeven van Ribéry liet Robben de Alianz Arena juichen voor de 3-0 eindstand.